Otthon

Egy nyugdíjas blogger háztartási trükkjei

Takarítani nem annyira szeretünk, de szeretjük a tiszta, rendezett otthont. Amíg dolgoztunk, többnyire a szűkre szabott hétvégéken kellett megbirkóznunk a háztartási teendők és a takarítás nagy részével is.

Most, hogy nyugdíjasok vagyunk, többnyire nincsenek ilyen kereteink, így e teendők elvégzésének ideje és módja is megváltozik. Például a takarítás hétvégi ütemezése is. Miért ne takaríthatnánk a hét bármely napján, amikor az nekünk jólesik, vagy éppen alkalmas? Nálam akkor került át a heti takarítás hétvégéről hétköznapra, amikor az unokafelvigyázás megindult. Szerettem az akkor még kisbabát frissen takarított lakásban fogadni, így mindig ahhoz igazítottam a takarítást. Mára sajnos az unokák nagyobbacskák, már nemigen jönnek hét közben, de azért nem álltam vissza a hétvégi takarításra, ki tudja, miért.

Takaríts részletekben!

A takarítási időpontok hovatovább esetlegessé váltak, sőt! Ne vessetek meg érte, mostanság több részletben takarítok. Egyik nap megcsinálom a lakás egyik részét, majd másnap a másik részét. Így – mondom magamnak – nem fáradok el annyira, viszont sokkal alaposabban csinálom. A heti alaptakarítás nálam a portörlés, porszívózást és felmosást jelenti. Így két részre bontva mindenféle pluszok is hozzájönnek. Pl. a vázák, nippek, ablakpárkány nedves ruhával való lemosása, vagy egy másik alkalommal az üvegfelületek üvegtisztítóval való letörlése stb.

Egy nyugdíjas blogger háztartási trükkjei

 

A folytatásért kattints a Régiségeknek caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top