Otthon

Kis terek Budapest szívében

Egy kislakás is megtervezhető úgy, hogy – pár apró, ötletes megoldás segítségével – ideális otthon maradjon, akármit hoz az élet. Enikő szingliként választotta ezt a belvárosi garzont, majd szintén itt alakították ki párjával első közös fészküket.

Enikő, aki három pici gyerek édesanyja, még egyedül élt, amikor beköltözött belvárosi otthonába. “Két fontos szempont alapján választottam ezt a lakást. Az egyik, hogy minden évszakban és napszakban világos legyen, a másik, hogy minden közel legyen hozzá: a hivatalok, a szórakozóhelyek éppúgy, mint a munkahelyem” – meséli a gyerekek születése előtt pályázatíróként dolgozó tulajdonos, aki a kislakás felújítását és berendezését egy tervező házaspárra, Oláh Ildikóra és Debreczeni Andrásra bízta. “Régóta vagyunk barátok, jól ismerjük egymást, így nem volt kérdés, hogy teljesen szabad kezet adtam nekik.”

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter

És valóban sikerült a körfolyosós házban található, hatalmas belmagasságú, aprócska ingatlanból egy fiatalos, napfényes és a tágasság élményét adó lakást kialakítani. “Tudtuk, hogy Enikőnek mennyire fontos a fény, ezért egyértelmű volt, ahol csak lehet, fehér színt használunk, és a letisztult skandináv stílus mellett döntöttünk. Annak érdekében, hogy még világosabb hatást érhessünk el, kihasználtuk a lakás tájolása adta lehetőségeket is: a keletre néző, üveges bejárati ajtón délelőtt, míg a vele szemben lévő nappali ablakán délután és napnyugtakor árad be a fény” – mutatja Ildikó. 

(Styling: Merci-Ancsa dekor

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter

A teljes cikk az OTTHON magazin januári lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.                                                         

További érdekességek a lapszámból:

Merész újítás Nagykovácsiban

Svéd minta a belvárosban

Ódon angol falak között

Melengető téli menedék

Télikert, a nyugalom szigete

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top