Otthon

Így dobd fel a kutyasétáltatást!

Ezekben a hideg, szürke napokban előfordulhat, hogy nincs kedved lemenni a kutyával. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget egy-két hasznos tippel!

A kutyasétáltatás nem feltétlenül arról kell, hogy szóljon, hogy lehajtott fejjel rójátok a köröket, amíg az eb elvégzi a dolgát.

Feltölthet energiával és megszabadíthat a stressztől. Hogyan csináld?

Így dobd fel a kutyasétáltatást!

Hagyd, hogy a kutya élvezze a szagokat
Ahelyett, hogy mindig rohannál, és a lábad mellé hívnád a kutyát, hagyd, hogy szaglásszon, nézelődjön és sétálgasson. Ha ígyis-úgyis koszos lesz a lába, úgy legalább élvezi a sétát.

Legyél jelen
Ne telefonálgass vagy nyomkodd az okostelefonodat, figyelj a kutyádra és saját magadra. Legyen szemkontaktus, kommunikálj vele. Nagyon fogja szeretni és te is.

Csináljatok valami újat
Ne mindig ugyanazokat a köröket járjátok le, néha sétáljatok másfelé, fedezzetek fel új helyeket, vagy ha ez nem megoldható, akkor indulj el az ellenkező irányba. Ha pedig igazán nagy kalandot akarsz, menjetek kutyabarát bevásárlóközpontba.

Ismerkedjetek
Más kutyákkal és gazdikkal is barátkozhattok a séta alatt. Az ebek jól eljátszhatnak, te pedig újabb ismeretségeket köthetsz, beszélgethetsz, így sokkal élvezhetőbb lesz ez a kötelező program.

Tekintsd edzésnek
Tudtad, hogy a séta jó kardioedzésnek is? Kicsit tempósabban lépkedj, és hamarosan eggyel beljebb csatolhatod az övedet.

Olvass tovább kutya témában az NLCafén!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top