Otthon

5 tipp, amitől könnyebben indul majd a reggel

Ha nem vagy alapból korán kelő típus, valóságos kínszenvedés a reggeli készülődés. Pedig ha korábban kelsz, értékes órákat nyersz, és az egész napod hatékonyabb lehet. Mutatunk öt tippet, hogyan csináld.

Ahányan vagyunk, annyiféle időbeosztás létezik: vidéki nagyszülők még a kora esti lefekvéshez és a hajnali keléshez szoktak, hogy az összes állat időben reggelihez jusson, vagy hogy ne a hőségben műveljék a földeket. A leggyakoribb napirend a városi ember számára a reggel 9-től este 5-ig, 6-ig tartó munka, és sokan panaszkodnak arra, hogy a reggel csak úgy elmegy, este pedig már semmire nem marad energiájuk. Különösen nehéz ez azoknak, akik alkatilag nehezen kelnek. Van azonban pár trükk, amivel bárki könnyíthet a reggeli tortúrán.

5 tipp, amitől könnyebben indul majd a reggel

1. Feküdj le időben!

Hajlamosak vagyunk a nap folyamán felgyülemlett teendőinket is este végezni, mert azt gondoljuk, úgy nyugodtabban alszunk majd. Ezzel azt érjük el, hogy reggel kétszer olyan fáradtan kelünk majd. Inkább feküdjünk le előbb, és hagyjunk egy-két teendőt reggelre is, amivel legalább aktívan indítjuk a napot.

2. Készítsd ki este a másnapi ruhát!

Ezt rengetegszer hallottuk gyerekkorunkban, és azért, mert tényleg működik! Sok értékes percet megspórolhatunk reggel, ha betartjuk ezt az egyszerű szabályt.

3. Segít a kávé illata

Emlékszünk, milyen jó volt hétvégente a reggeli palacsinta illatára ébredni, amit édesanyánk sütött? A kávé illata ennek a kellemes élménynek a felnőtt változata. Ha tehetjük, időzítsük a kávéfőzőnket 20 perccel az ébredés előttre, hogy mire felkelünk, a levegőben terjengjen a finom aroma. Ha nincs kávéfőzőnk, az sem gond: csak szippantsuk egy jó mélyet a kávésbödönből, hogy felfrissítsen az illat.

5 tipp, amitől könnyebben indul majd a reggel

4. Gondoljunk pozitívan az előttünk álló napra!

A “már megint hétfő” és a “csak éljem túl ezt a napot” típusú gondolatokat cseréljük pozitívabb hangzásúakra! Segít, ha felkelés után még pár percig ágyban maradva végiggondoljuk az előttünk álló eseményeket, és mindnek a pozitív kimenetelét képzeljük el. Szánhatunk 10-15 percet az aktuálisan olvasott könyvre is, vagy egy kis meditációra.

5. Felejtsd el a szundi-gombot!

Hidd el, nem abban a plusz 5 vagy 10 percben fogod kipihenni magad. Sőt, ha esetleg visszaalszol ilyen rövid időre, akkor még nehezebb lesz újra felébreszteni magad.

Forrás: SkinnyMom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top