Otthon

Ilyen az élet a macskamennyország szigetén

A helyi lakosok úgy tartják: a macskák szerencsét hoznak.

 

A japán Tasirodzsima szigetét a macskamennyország szigeteként szokták emlegetni. Nem véletlenül, hiszen a szigeten nagyjából 100 fős közösség él, a macskák létszáma viszont ennek sokszorosa.

A macskákat eredetileg azért telepítették be a szigetre, hogy távol tartsák az egereket az itt működő selyemhernyó-gazdaságoktól. Később azonban a selyemhernyó-tenyésztők kivonultak a szigetről, a macskák viszont maradtak, és igencsak elszaporodtak. A helyi lakosok, akik egyébként halászatból élnek, örömmel gondoskodnak a rengeteg, gyakran félig elvadultan élő macskáról, mivel úgy tartják, hogy azok szerencsét és jólétet hoznak, illetve segítenek megjósolni az időjárást is. A sziget mára népszerű turistacélponttá vált, a látogatók direkt azért érkeznek, hogy meglátogassák a földi macskamennyországot.  

Egy japán fotóművész, Fubirai a közelmúltban fotósorozatot készített a macskák szigetéről. Ezekből a képekből válogattunk…

Forrás: Fubirai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top