Otthon

Dán design a Hárshegyen

Nagy öröm és jó lehetőség, ha bővül a lakás. Azonban az új terek újabb feladatok elé is állítják a tulajdonosokat. Ildi és Csaba szakember segítségét kérték, hogy a régi és az új tökéletes összhangban legyen.

Amikor a fiatal pár, Ildi és Csaba megvette a lakását egy budai lakóparkban – ahol az erdő közelsége miatt mindennapjaikat állandó madárcsicsergés kísérte –, nem gondolták volna, hogy néhány év múlva kinövik. A kisfiuk, Gergő érkezésével azonban szükség lett még egy szobára és egy plusz fürdőre is, a tárolási gondokról nem is beszélve. Az azonban, hogy elköltözzenek ebből az idilli környezetből, amit mindketten annyira megszerettek, fel sem merült. Így aztán, amikor meghirdették a közvetlen szomszédjukban lévő lakást, úgy érezték, ezt a lehetőséget nem hagyhatják ki, hiszen a két ingatlan egyesítésével megteremthetik álmaik otthonát.

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter

A keleti stílusban berendezett lakáshoz csatolt új szárny egészen eltérő ízlésvilágot tükrözött polgári elemekkel, gipszstukkókkal, így a feladat a két rész összehangolása volt. Mészöly Dóri lakberendezőt hívták segítségül, akinek jó néhány szempontot szem előtt kellett tartania az új, egységes otthon érdekében. Többek között alkalmazkodnia kellett bizonyos meglévő bútorokhoz, burkolatokhoz és a barna ajtókhoz is, hiszen nem volt lehetőség komplett felújításra, tekintettel arra, hogy a család mindvégig a lakásban lakott.

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter

(Styling: Horváth Vera)

Dán design a Hárshegyen

A teljes cikk az OTTHON magazin novemberi lapszámában olvasható.                                                            

További érdekességek a lapszámból:

Kortárs elegancia a belvárosban

Művészlakás Budapesten

Modern oázis a város szívében

Növényi minták otthonosan

Nagyvárosi dzsungel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top