Otthon

Így gondozd az orchideádat télen

A télen is ezer színben pompázó orchideák feldobják a téli, hideg napokat, otthonunk igazi gyöngyszemei. Ahhoz, hogy a téli időszakban is gyönyörködhessünk bennük, nem árt odafigyelni a gondozásukra. Elmondjuk, mire figyelj!

Az orchideáknak több fajtája létezik. Első körben bizonyosodj meg arról, neked milyen fajta orchideád van, és e szerint figyelj rá.

Orchidea: Cymbidium fajok

A Cymbidium fajok a hűvös hőmérsékletet kedvelik, ezért az őszi-téli időszakban kezdik el nevelni a virágszálaikat és december-januárban virágoznak.

Tipp: hűvös, világos helyen tartsuk őket, fűtetlen napos szobában vagy a lépcsőházban. Az orchideákat elég két-három hetente öntözni, tápoldatozni pedig hat-nyolc hetente.

Így gondozd az orchideád télen

Orchidea: Phalaenopsis fajok

A trópusi területekről származó orchideákkal, így a Phalaenopsis fajokkal viszont másként kell  törődni..

Tipp: Ezek az orchideák télen is szeretik a meleget, a normál szobahőmérséklet megfelelő a számukra, viszont napos, világos helyre tegyük őket, mert igénylik a fényt. Ezek a fajok a tél végén nyílnak, és elég őket hat-nyolc naponta öntözni.

Így gondozd az orchideád télen

 Tudj meg még többet az orchideákról:

(Forrás: Magyar Orchidea Társaság)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top