Otthon

Fess kopott felületet tejfestékkel – képek

A tejfestéket eddig én nem próbáltam ki. Nem értettem, hogy mi abban a jó, ha a festék csak úgy felpattogzik és lekopik a felületről?

Bár bevallom, most is csak azért van tejfestékkel készült üzenőtáblám, mert Ági elkészítette nekem, a látvány magáért beszél, és csak egy pici trükköt kell tudni, hogy mi szabályozzuk a tejfesték kopását. A tejfestéket forgalmazó Azúr Bagoly tulajdonosa, Ági leírta nekem, hogyan készítette el az üzenőtáblámat:

Először is, fess egy alapréteget (előzetesen felületkezelt felületre ehhez adj tapadásfokozót). Figyelj, most jön a trükk! Azokra a helyekre, ahonnan azt szeretnéd, hogy visszaperegjen a festék, kenj viaszt, majd a következő festékréteget közvetlenül a még ragacsos viaszra vidd fel – minél kevésbé hagyod a viaszt beszívódni a felületbe, a rákent festékréteg annál nagyobb plakkokban pereg majd le.

Száradás után nagyon finoman csiszold át a darabot – ezzel eltávolítod a leváló festéket, és egy szép, kopottas felületet kapsz eredményül. Mutatom, milyen lett ez a felület, a színei: fűzöld és olívazöld.

Hogyan fess kopott felületet tejfestékkel?

A folytatásért kattints a Minamole caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top