Otthon

Gyerekzsúr halloweenkor – szuper ötletek

Mosolyt csalhatsz a kicsik arcára, ha rémségek helyett barátságos szellemekkel és poharakról ereszkedő pókocskákkal népesíted be a büféasztalt halloweenkor. Ezzel a buli vidám hangulatát is megalapozhatod.
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Halloween: pohárjelölők

Nem lesz kavarodás a poharak között, ha a társaság minden tagja más-más színű pókhálóval boríthatja be a poharát, amelyek ráadásul a szívószálakat is megtámasztják. A hálókat narancsszínű, fekete és különböző árnyalatú szürke kartonokból ollózd ki, és ha biztosra mennél, a pókocskák pocakjára neveket is írhatsz filctollal.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Halloweeni kísérteties fények

Ha lekapcsolod a lámpát, a gyertyák és mécsesek libegő lángja sejtelmes hangulatot teremt a szobában. Válassz néhány különböző méretű papírgurigát, és borítsd be mintás és egyszínű sötét kartonokkal, minél változatosabban. A gyertyalángot LED-mécsesekkel pótolhatod, amiket a gurigákba süllyeszthetsz. A látványt valódi gyertyákkal is kiegészítheted.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Nyalánkságok halloweenra

Nagyon látványos lesz, ha a kicsik kedvenceit, a pudingot tálkák helyett inkább apró befőttesüvegekben kínálod. A felét színezd meg ételfestékkel, és rétegezve töltsd bele az üvegekbe. A csavaros fedeleket apró tökökkel dekorálhatod. Ehhez fesd le a fagolyókat narancsszínre, majd ragassz mindegyik lyukba pici ágacskát. Tekerd körbe egy darabka dróttal, csavard fel spirálba a végeket, végül köss rájuk tüllből masnit.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

(Alkotók: Kurdi Gabi, Seufert-Szántó Orsolya)

Gyerekzsúr Halloweenkor – szuper ötletek

A cikk a Praktika magazin októberi számában olvasható.                                                                       

További érdekességek a lapból:

Tökdekor tökök nélkül

Színes falevelek filcből

Parafa dugók 11 trendi változatban

Horgolt gallérok kislányoknak

Keresztszemes erdőrészlet

Aranyló őszi teríték mini tökökkel, színes termésekkel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top