Otthon

Dögös, modern ház, amelyet biztosan megépítenénk

Ha egy dögös, modern házra nem lenne pénzünk, akkor azt tennénk, amit most: egy meglévő házat alakítgatunk (csiga)lassan saját képünkre.

A mai álomház viszont arról szól: mi van, ha valaki lehetőséget kap arra, hogy megépítse álmai házát? Mint ezt a modern és különös épületet az angliai Suffolk távoli vidékén…

Dögös, modern ház, amit biztosan megépítenénk

Miért épít ilyen fura házat az, aki bármilyet építhetne?

Egy jó, új építésű ház manapság az álom kategóriába tartozik. Talán az hiányzik legjobban a hazai építészetből – az értékes, régi házak szakszerű és az értéket tiszteletben tartó felújításán túl –, hogy nem épülnek jó, új házak.
Vajon a mi dédunokáink tudnak-e majd vágyakozva nézni az évezred elejének építészetére? Ami valami újat hozott, ami addig nem volt, és ami évtizedek múlva is jó iránynak bizonyul?

2008 óta itthon alig épül bármi is, ráadásul az a kevés (meg amik előtte épültek évtizedekig) általában nagyon-nagyon messze állnak a korszerűtől (a szépség ugye szubjektív fogalom).

A folytatásért kattints a Lakjunk jól caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top