Otthon

“Szerelem volt első látásra” – a színes, kézzel készült gömblámpák világhódító útja

"A gömbök egyesével, kézzel készülnek. Pamutcérnából, rizslisztes ragasztóval, mely a napon szárítás során megkeményedik" – meséli Takáts-Rezsu Emese, aki klasszikus családi vállalkozásban foglalkozik a színeik, megjelenésük miatt világszerte rendkívül népszerű gömblámpákkal.

A lakás bármelyik pontján megállják a helyüket a gömblámpák. A gömbök egyesével, kézzel készülnek, ráadásul saját füzérünk elkészítéséhez ízlésünk szerint válogathatjuk össze a gömbök színeit. Takáts-Rezsu Emesével a rendkívül népszerű gömblámpákról beszélgettünk!

Színes pamutgömbök Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook
Színes pamutgömbök Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook

Meséljetek magatokról!

Klasszikus családi vállalkozás vagyunk, amiben mindenkinek megvan a saját feladata. A második gyermekünk születése után hoztuk meg a döntést, hogy saját lábra állunk, és megvalósítjuk azokat az féltve őrzött álmainkat, amiket már előtte is régóta dédelgettünk. A művészet, a design közel áll hozzánk, része az életünknek, tehát evidens volt hogy ez a terület, amivel foglalkoznunk kell. Így hoztuk létre a webshopunkat.

Remek színösszeállítás. Gömbök és egy csésze kávé Fotó:
Remek színösszeállítás: gömbök és egy csésze kávé Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook

 Honnan jött az ötlet, hogy gömblámpákkal foglalkozzatok?

Igyekszünk folyamatosan nyitott szemmel járni a világot, és adoptálni azokat a dolgokat, amikkel mi magunk is könnyen azonosulni tudunk. A gömblámpákat külföldi magazinokban fedeztük fel először, úgy három évvel ezelőtt. Szerelem volt első látásra! Ezután gyakorlatilag majd egy évig tartott, amíg sikerült megállapodnunk a forgalmazói jogokról a világ egyik legnagyobb gyártójával.

Cotton BAll Lights elégedett vásárlónál
Cotton Ball Lights elégedett vásárlónál Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook

Milyen technikával készülnek ezek a gömbök?

Ez nagyon jó kérdés. És ezt szeretjük is mindig kihangsúlyozni. A gömbök egyesével, kézzel készülnek. Pamutcérnából, rizslisztes ragasztóval, mely a napon szárítás során megkeményedik. Így lesznek merevek a gömböcskék.

Cotton Ball Lights Cirmos
Cotton Ball Lights Cirmos Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook

Mi a tapasztalatotok: a füzérek közül melyek a legkedveltebbek?

Abszolút a 20 gömbös verzió a favorit. Idén újdonságként megjelent egy újfajta 20 izzós kábel, ami szintén nagy kedvenc lett. Ha színeket nézzük, akkor a tavalyi aqua-heavy aquát (ezek türkizes árnyaltok) idén felváltotta a menta láz. A legnagyobb mennyiségben azonban a fehér és shell színek fogynak. Sokan vásárolnak az előre válogatott verziókból. Idén kijött a Hello Hungary kollekciónk, és nagyon szeretik a vásárlók. A kedvenc itt a Balaton, a Gönczi barack, a Fesztivál, a Cirmos, de igazából mindegyik betalált. 

Cotton Ball Lights Balaton
Cotton Ball Lights Balaton Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook

A lakás mely helyiségét díszítik leginkább gömblámpákkal? Vagy ez olyan dekor, ami bárhol megállja a helyét?

Igen. Jól látod, ez a termék bárhol jól mutat! Ha elhelyezzük egy letisztult skandináv enteriőrben vagy akár egy romantikusan berendezett szobában, mindenképpen központi dekorációs elem lesz. Ha a helyiségeket vesszük alapul… nem tudok olyat mondai, ahová ne lehetne beilleszteni. Kétségtelen, hogy a gyerekszoba-nappali-háló a legkedveltebb terek, de gyakran viszik közösségi terekbe is.

Bevallom őszintén, hogy nálunk szinte mindenhol van. Még a teraszra is kirakjuk, ha száraz az idő. De a legédesebb történet ezzel kapcsolatban, az, hogy amikor magyarországi forgalmazóként belecsaptunk akkor a kislányunk, Hanga csak annyit mondott, hogy ő gömblámpát szeretne karácsonyra. Azt hiszem, hogy az volt első füzér nálunk.

A gömblámpák egy igazán csajos szobából sem hiányozhatnak.
A gömblámpák egy igazán csajos szobából sem hiányozhatnak Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook
MInden színösszeállításban tökéletesek a gömblámpák
Minden színösszeállításban tökéletesek a gömblámpák Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook
A gömblámpák a baba és
A gömblámpák, a baba és… Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook
és gyerekszobában is rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek
Gyerekszobában is rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook

Melyik munkátokra, füzéretekre vagytok a legbüszkébbek és miért?

Sok megkeresést kapunk kisebb-nagyobb projektekhez az esküvőktől az egészen nagyszabású filmforgatásokig. A tavalyi év egyik legnagyobb dobása kétségtelenül egy Quimbyvel készített reklámfilm sorozatában való részvétel volt. Ehhez a filmhez 800 fehér gömböt és még további pár száz színes gömböt vittek a filmesek. De ugyancsak tavaly egy karácsonyi partin 50 darab 50 gömbös fűzér, összesen 2500 világító gömblámpa díszítette a szálloda konferenciatermét.

A gömblámpák a kertben is helyt állnak.
A gömblámpák a kertben is helyt állnak Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook
A gömblámpák egy fotózáson is a legjobb
Egy fotózáson is a legjobb “arcukat” mutatják. Fotó: Cotton Ball Lights Hungary/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top