Otthon

Ez a rideg betonbunker kapta az év háza díjat 2015-ben

Ha egy olyan nagyszabású díjról hallok, mint "Az év háza", de még nem láttam a győztes otthont, gondolataimban valami meleg színű, barátságos, nagy és természetközeli terekkel megáldott luxusházra gondolok, ahol talán kis tornyok, tágas teraszok, érdekesen hullámzó tetőmegoldások dobják fel a látványt.

Ehhez képest az Architectural Review idei szavazásának győztese a David Chipperfield nevű angol tervező Fayland House című háza lett. Hogy miért pont ez az épület tetszett annyira az ítészeknek, el nem tudom képzelni. Ez az ingatlan ugyanis minden, csak nem otthonos, barátságosnak meg aztán végképp nem mondható. 11 betonoszlopon áll a ház, amerre a szem ellát, minden betonból készült, és ez még akkor is rideg, ha a lapos tetőre gyepet szórtak, és amúgy tényleg beleolvad az egész a környezetbe.

Az összhatáson még az sem javít, hogy a ház elé – szintén betonból készült – virágládákat pakoltak, benne valami bukszussal, nekem még a zöld is szürke.
A sűrű betonlépcsők pedig egy picit sem hívogatnak, hogy ugyan térjek be az épületbe és fogyasszak el egy ötórai teát. Nektek mi a véleményetek? Menő a ház, vagy tényleg barátságtalan?

A folytatásért kattints a Deluxe caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top