Otthon

CD-tokok bámulatos átváltozása

A feleslegessé vált CD-tokok újrafelhasználása igazán fantáziát megmozgató feladat: változatos formákban összeépítheted, kívül-belül sokféleképpen díszítheted. Madáretetőtől a társasjátékig számtalan lehetőség rejlik bennük.

Mécsestartó

Hangulatvilágításként is látványosan megállják a helyüket a CD tokok. Kend be műanyag ragasztóval két, belsejétől megszabadított és négyzet alakban felállított CD tok éleit, majd ragaszd bele alulra az egyik belsőt. Legalább egy napig hagyd kötni a ragasztót. Ezután dekortapasszal, csipkepapírral és szalaggal díszítheted az oldalakat.

Fotó: Csíkszentmihályi Márton,
Fotó: Csíkszentmihályi Márton

Társasjáték

A lapos tok két táblajátékot is rejt a bábukkal együtt. A dámához fűzz össze sakktáblaszerűen 8-8 darab fekete és fehér, 8×1,5 cm-es kartoncsíkot. A malom egymásra ragasztott, 12×15, 9×7 és 4×2 cm-es lapokból áll, amiknek a széleit öntapadós csíkokkal takarhatod. A borítón lévő rést fedd be kartoncsíkkal, és díszítsd az elejét pár gombbal.

Fotó: Csíkszentmihályi Márton,
Fotó: Csíkszentmihályi Márton

Képkeretek

Az üvegszerűen átlátszó műanyag tokokba szinte kívánkoznak a színes fotók, nyomatok. A rögtönzött minigalériához rendezz sorba néhány tokot a belsejük nélkül. Kereteiket aranyszínű kartonból ollózhatod ki a sablon alapján, amiket aztán 3D-s ragasztókockával rögzíthetsz. A hátoldalukra ragassz egy darabka zsinórt akasztónak. Kiállításodat időről időre egyszerűen lecserélheted a szétnyitható tokokban.

Fotó: Csíkszentmihályi Márton,
Fotó: Csíkszentmihályi Márton

Fülbevalóállvány

Ha a divatos bizsuk megszállottja vagy, és gyűjtöd a fülbevalókat, akkor neked való ez a kitámasztható tartó, amin rengeteg elfér belőlük. A tok hátoldalát fesd le a kedvenc színedre – akkor lesz egyenletesen szép a festés, ha spray-vel fújod le. Másold át papírra a lyukmintát, majd tedd a papírt a CD-tokba, és filctollal jelöld át a pontokat. Forrasztópákával óvatosan lyuggasd át a tokot épp annyira, hogy a fülbevalók akasztója átférjen.

Fotó: Csíkszentmihályi Márton,
Fotó: Csíkszentmihályi Márton

(Alkotók: Czagány Eszter, Kubinyi Szilvia, Kurdi Gabi)

CD-tokok átváltozása

A cikk a Praktika magazin szeptemberi számában jelent meg.                                                   

További érdekességek a lapból:

Patchwork ajtókitámasztók

Nemezelj mókust!

Könyvjelzők ötféleképpen

Pipere vintage stílusban

Állati tokok a táblagépre

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top