Otthon

Kislakás kreatív térben

Új trend jelent meg a szállodák között. A Zoku egy olyan modell, ami komplett kislakásokat teremt, ahol tanulni, dolgozni, lakni, sőt társadalmi életet élni is lehet. Mindent egy helyen. A gondos tervezésnek köszönhetően egy térben helyezik el a legtöbb funkciót, amelynek elrendezése és egész koncepciója inspiráló lehet mindazoknak, akik csak néhány négyzetmétert szeretnének otthonossá és jól működővé tenni.

Függőleges tagolás

A kis alapterületű helyiséget két részre osztották vertikálisan. A galéria alatt – ahova egy kihúzható lépcső vezet fel – beépített szekrényeket, tárolókat helyeztek el. Annak érdekében, hogy elhatárolják a közösségi tértől, falécekkel árnyékolták a galéria egészét. Ez a kinyitható rácsos szerkezet átengedi a természetes fényt, ugyanakkor nappali fényben nem látni be az intim teret rejtő, ablaktalan hálóba a galérián.

Fotó: Concrete
Fotó: Concrete

Játékos ötletek

A visszafogott színhasználat mellett – amit az egységesség kedvéért alkalmaztak – a játékosság hangsúlyos szerephez jut a kreatív gondolkodást segítő térben. Látványos megoldás a kihúzható lépcső, ami a galériára vezet, vagy a mennyezetre rögzített gyűrűk, amik hintázásra vagy edzésre is használhatók. A hálószoba az egyetlen olyan nyugodt pont, ahonnan száműzték az aktivitást, helyette olvasólámpákkal és rejtett megvilágítással tették kellemesebbé az intim zugot.

Fotó: Concrete
Fotó: Concrete

Tértágító trükk

A konyha mögött alakították ki az aprócska fürdőt, mosdóval és zuhanyzóval. Harmóniában az egész térrel itt is a fekete és a fehér színek dominálnak, mellette kizárólag a fa természetessége visz némi színt és otthonosságot az összképbe. A tágasabb térérzet kedvéért tükrökkel tették látványosabbá a fürdőt.

Fotó: Concrete
Fotó: Concrete

 

Kislakás kreatív térben

A teljes cikk az Első Kislakás IV. évfolyam, 2. számában olvasható.                                                       

További érdekességek a lapból:

Alaprajzok tanulósarokkal

Bérleti díjak alakulása

Szárnyal az ingatlanpiac

Szerződéskötés buktatók nélkül          

Együtt egy lakásban                                    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top