Otthon

Uszadékfa az otthonodban

Mikor a hullámok vándorai, az uszadékfák partra vetődnek, ott a lehetőség, hogy gyűjts belőlük egy adagot! Napszítta fehérségüket egészítsd ki kék színekkel, és ha ügyesen válogatsz, hamar összeáll egy stílusos nyári kollekció. Az uszadékfák még fehérebbek lesznek, ha egy napig hipós vízben áztatod, utána átöblíted, és a napon megszárítod őket.
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Egyszerű asztali lámpádat különleges darabbá alakíthatod át, ha uszadékfával ragasztod körbe, az ernyőjét pedig tengeri lények textilfiguráival díszíted. A nagyjából azonos méretű ágakat rendezheted kissé ferdén, de függőlegesen is, ahogy jobban tetszik. Mikor egyenként rögzíted a melegragasztóval, arra figyelj, hogy eltakard velük a lámpatestet. Kék színű, mintás vászonból vágj ki tengericsillag- és kagylómintákat, és ragaszd ezeket spray-vel a vajszínű ernyőre. Ha régi textilburád van, és nem vagy elégedett a színével, előtte átfestheted akrillal egy neked tetsző árnyalatra.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Ha találsz egy nem túl vastag, kissé hajlottabb ágat, csavarj be a közepébe egy vállfaakasztót, alulra pedig fúrj kis lyukakat a fémkampóknak – ilyeneket barkácsboltokban tudsz beszerezni. Hajtsd be a kis horgokat, és ezekre akaszthatod a nyakláncaidat. A díszítéshez festhetsz a fára kék csíkokat és egy keskeny, tépett vászoncsíkkal betekerheted az akasztót.

Uszadékfa az otthonodban

A cikk a Praktika magazin augusztusi számában jelent meg.                                                   

További érdekességek a lapból:

Préselt virágokkal díszítünk

Nyár a szardíniásdobozban

Pólókból valami mást

Farönkökből ötletes kerti bútor

Babaszoba tengerész stílusban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top