Otthon

Babaszoba tengerész stílusban

A babavárás egyik legizgalmasabb feladata a kis jövevény szobájának berendezése. Olyan tengerész stílusú dekorációkat mutatunk, amiket akár nagyobb pocakkal is könnyedén elkészíthetsz, de babalátogató ajándéknak is igazán személyesek.
Fotó: Csíkszentmihályi Márton, Kurdi Zoltán
Fotó: Csíkszentmihályi Márton

Már a csecsemőket is rabul ejtik a színek, és szívesen nézegetik a mozgó tárgyakat. Függessz az ágyacskája fölé mobilt, természetesen tenger ihlette figurákkal: vitorlással, bálnával, világítótoronnyal és mentőövvel. Alapanyagként a balsafa a legjobb választás, mivel nem kell fűrészelni, hobbikéssel is kivághatod a formákat, amik olyan könnyűek, hogy a legkisebb szellő is mozgásba hozza őket. A piros, a fehér és a kétféle kék színtől lesz igazán stílusos. 

Fotó: Csíkszentmihályi Márton, Kurdi Zoltán
Fotó: Csíkszentmihályi Márton

Az első hónapokban akár szoptatóspárnának is megteszi, ha jó keményre tömöd a halat. A testét kétféle anyagból szabd, a farokúszónál pedig cseréld fel a vásznakat, úgy varrd a testhez. Az uszonyokat duplán szabd, színt színre fordítva varrd össze a két rövid oldalt, fordítsd ki, és varrd le a hosszú oldalukat is. Öltögesd fel a helyükre. A test két felét színével összefordítva varrd körbe, de hagyj nyílást a kifordításhoz. Varrd össze az ajkakat és öltsd be a szájnyílásba. A szemeket pelenkaöltéssel rögzítheted, a közepük lehet gomb. Ha kifordítottad, tömd ki, és varrd be a nyílást. Műszálas tömőanyaggal moshatod is.

Fotó: Csíkszentmihályi Márton, Kurdi Zoltán
Fotó: Csíkszentmihályi Márton

A nyári melegben a babákra elég csak egy kis bodyt adni. Miért is ne lehetne ezeket az egyszínű, dísztelen darabokat színes mintákkal feldobni? Ha maradt egy kevés csíkos és mintás vásznad, szabj belőlük pár apró halat, és vasald ragasztófátyollal a ruhára tetszés szerinti elrendezésben. A hullámokat kékes árnyalatú farkasfoggal imitálhatod, ezeket apró rejtett öltésekkel varrd fel a halak közé. A halacskákat pár öltéssel rögzítheted is, így jobban bírják majd a gyakori, magas hőfokon történő mosást. 

Babaszoba tengerész stílusban

A cikk a Praktika magazin augusztusi számában jelent meg.                                                  

További érdekességek a lapból:

Préselt virágokkal díszítünk

Nyár a szardíniásdobozban

Pólókból valami mást

Farönkökből ötletes kerti bútor

Uszadékfa az otthonodban

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top