Otthon

Hőségriadó: akár 15-20 perc alatt is le lehet égni

A meteorológiai szolgálat négy megyére adott ki figyelmeztetést. Néhol még késő este is 27 Celsius-fok lehet.

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Veszprém megyére szól az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése, mert ezeken a területeken a napi középhőmérséklet is tartósan 25 fok felett alakulhat. Az előrejelzés szerint szombaton napközben legfeljebb kevés nappali gomolyfelhő lehet csak az égen, száraz idő várható. A légmozgás is mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke 30-33 fok között valószínű. Késő estére is csak 22-27 fok közé hűl le a levegő.

Napolaj, naptej, kalap

Nagyon erős lesz az UV-B sugárzás is, a maximuma akár a 7,8-as értéket is elérheti. Ez azt jelenti, hogy a napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni.

Hőségriadó: akár 15-20 perc alatt is le lehet égni

A tartós kánikula miatt az országos tiszti főorvos szombattól szerda éjfélig az általa elrendelhető legmagasabb fokozatú hőségriadót rendelte el. Ez akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

Hőségriadó: vasárnap ez vár ránk

A meteorológiai szolgálat vasárnapra már az egész országra adott ki legalább másodfokú figyelmeztetést a hőség miatt. Budapestre és négy megyére – Pest, Somogy, Veszprém és Győr-Moson-Sopron – pedig a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adták ki a vasárnapra várható tartós hőség miatt.

Hőségriadó: akár 15-20 perc alatt is le lehet égni

Kánikulai tippek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top