Otthon

Hogyan kell szúnyogcsapdát csinálni?

Már megmutattuk, hogyan kell kezelni a szúnyogcsípéseket, és azt is, hogy mivel riaszthatjuk el a vérszívókat. Most pedig szúnyogcsapdát készítettünk.

A szúnyogcsapda szuper dolog. Nem bonyolult elkészíteni, és ha huzamosabb ideig kint hagyjuk, folyamatosan pótolva a tartalmát, akkor szépen megtizedeli a körülöttünk zümmögő szúnyogokat

Hogyan kell szúnyogcsapdát csinálni?

Amire szükségünk lesz a szúnyogcsapda elkészítéséhez:

  • 2 literes műanyag üveg
  • olló vagy kés
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanálnyi morzsolt élesztő
  • 2 evőkanál víz
  • ragasztószalag
  • fekete csomagolópapír vagy karton

1. Tisztítsuk meg kívül-belül a műanyag üveget. Vágjuk le a tetejét ott, ahol szűkülni kezd, de a tetejét ne dobjuk el.

2. Az üvegben keverjük össze a cukrot és a vizet. A cukornak teljesen fel kell oldódnia. Adjuk hozzá az összemorzsolt élesztőt is, és jól keverjük el a cukros vízben. Ekkor az élesztő szén-dioxidot kezd kibocsátani.
A szúnyogok kedvelik a sötét színeket, különösen a feketét, a fejünket pedig azért támadják, mert vonzó számukra a kilélegzett levegő szén-dioxid-tartalma.  

3. A kupakot távolítsuk el az üveg levágott részéről, majd helyezzük az üveg tetejére úgy, hogy a szája lógjon befelé. 

4. A fekete csomagolópapírral vagy kartonnal vonjuk be a csapdánkat és tegyük az udvar vagy a terasz olyan részére, ahol nem éri közvetlenül napfény. 

A szúnyogcsapdától ne várjunk azonnali hatást, több hétig kell kint hagyni, mire csökken az udvarunkban tanyázó szúnyogok száma. A vizet, az élesztőt és a cukrot természetesen pótolni kell. 

Így is védekezhetünk a legyek és a szúnyogok ellen:

További cikkeink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top