Otthon

Hogyan kell eltávolítani az olajfoltot a ruhából?

Ha olaj kerül a ruhára, akkor vagy eldobhatjuk azt, vagy órák hosszat tartó trükközéssel, többszöri mosással megpróbálhatjuk kiszedni a foltot. Nos ennek a vége, itt egy tuti módszer.

Mindegy, hogy étolaj vagy motorolaj kerül a ruhára, a lenti módszerrel igazán könnyű lesz kiszedni a ruhából a foltot. Fél órán belül újra tisztán viselhetjük kedvenc darabunkat.

Hogyan kell eltávolítanil az olajfoltot a ruhából?

Amire szükséged lesz a folt tisztításához:

  • mosogatószer
  • papírtörlő
  • WD-40, a csodaszer

Így szedd ki az olajfoltot:

  1. Fújjuk be a foltot alaposan WD-40-nel és csöppentsünk az átitatott folt tetejére mosogatószert. Ezt óvatosan maszatoljuk szét az ujjunkkal a folt teljes felületén.
  2. Hagyjuk egy pár percet állni, majd papírtörlővel, vagy törölközővel itassuk fel a WD-40-es, mosogatószeres nedvességet. Vigyázat, ne dörzsöljük a foltot, mert a helyzet csak rosszabb lesz, csak erőteljesen nyomjuk a foltra a papírtörlőt. Az olajos foltot akkor távolítottuk el teljesen, ha a papírtörlő már nem színeződik el, csak a nedvességet szívja fel az anyagból.
  3. Ha a folt nagyon makacs, akkor a második lépést ismételjük meg, akár kétszer is.
  4. Ha a folt eltűnt, a helyét mossuk ki mosószappannal, és már mehet is a ruha a szárítóra.

 Erre használhatjuk még a WD-40-et:

További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top