Otthon

Hogyan kell cipőt szagtalanítani?

Egy cipőt kívűlről viszonylag egyszerű megtisztítani. De mi van akkor, ha belül van a gond – illetve szag? Hogyan szabadulhatunk meg tőle?

Jönnek a meleg napok, sokszor a lábunk is izzad, a cipőnk meg bebüdösödik. Mit csináljunk a kedvenc nyári cipőnkkel, ha belebüdösödik a lábunk. Most megmutatjuk, hogyan űzhetjük el a szagot, hogy újra akkor és annyiszor viseljük a lábbelit, ahogy az nekünk jól esik.

Hogyan kell cipőt szagtalanítani?

Amire szükség lesz a cipő szagtalanításához:

  • tiszta, puha rongy
  • mosogatószer
  • pumpás flakon megtöltve tiszta szesszel
  • nejlonharisnya
  • szódabikarbóna

A cipőfertőtlenítés menete:

  1. Mielőtt a belső fertőtlenítéshez kezdenénk, tisztítsuk meg a cipőt kívül is.
  2. Szedjük ki a cipőfűzőt – ha van a cipőben –, hogy jobban hozzáférjünk a lábbeli nyelvéhez és belsejéhez.
  3. Meleg vízzel itassuk át a rongyot, és tegyünk rá egy csepp mosogatószert. Vizezzük be újra és alaposan csavarjuk ki, majd dörzsöljük át alaposan a cipő nyelvét kívülről és belülről is. 
  4. Fordítsuk ki a cipőnyelvet amennyire csak lehet, és fújjuk be a talp és a felsőrész belsejét az alkohollal. Hagyjuk a cipőt megszáradni. 
  5. Töltsük meg a nejlonharisnya lábfejét szódabikarbónával. Csomózzuk össze, hogy a por ne folyjon ki, majd tegyük a már megszáradt belsejű lábbelibe, és hagyjuk így 24 órát.

Olyan lesz a cipőnk, mintha új lenne. Az alkohol fertőtleníti a cipőbelsőt, a szódabikarbóna szagtalanítja

További ötletek cipők szagtalanítására:

További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top