Otthon

Hogyan kell eltávolítani a fűfoltot a ruhákból?

Itt a jó idő, a gyerekek állandóan a szabadban ugrálnak, ezt pedig legjobban a ruhák sínylik meg – na meg az anyukák, aki a makacs fűfoltok eltávolításával kínlódhatnak.

A fűfoltokat sajnos nem szedi ki a mosógép, és a legtöbb folteltávolító is csak halványít rajtuk. Most mutatunk egy tuti módszert, ami a pénztárcát sem terheli meg: vessük be a tiszta szeszt!

Hogyan kell eltávolítani a fűfoltot a ruhákból?

Amire szükséged lesz a fűfoltok eltávolításához:

  • folyékony mosószer
  • folteltávolító
  • tiszta szesz
  • szivacs

1. Fogjunk egy közönséges mosogatószivacsot, és vizezzük be, dörzsöljük át a foltot.

2. Öntsünk a szivacsra tiszta szeszt, és ezzel is menjünk át a zöld részen. Jól itassuk át az anyagot, majd hagyjuk megszáradni.

Figyelem! Ne használjunk tiszta szeszt gyapjú- és selyemruhák esetében. Ilyenkor hígítsuk az alkoholt: három rész víz, egy rész alkohol.
 

3. Itassuk át a szivacsot hideg vízzel, tegyünk rá folyékony mosószert, és megint dörzsöljük át a foltot. Öblítsük át és hagyjuk megszáradni.

4. Ha a folt makacs, és még mindig látszik egy kicsit, akkor vessünk be valamilyen folteltávolítót. Kenjük a szert a fűfoltra, és áztassuk be meleg vízbe 30-60 percre. Ha kivettük, mehet a ruhadarab a mosógépbe.

 További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top