Otthon

Megható videó: pajkos kölyökmacskaként lubickol a mentett tigris

Ilyen az, amikor egy silány körülmények között tengődő állat sorsa egyszer csak jóra fordul, és felfedezi az élet apró örömeit.

Lily és Carli két szumátrai tigris. Egy állatház kicsi koszos ketrecében tengették napjaikat, ahonnan végül állatvédőknek sikerült kimenekíteni őket. A két 12 éves nagymacskát egy nevadai menhelyre szállították, amely valóságos paradicsom a korábbi otthonukhoz képest. A tigriseknek újra kell tanulniuk tigrisként élni a hosszú fogság és elhanyagoltság után. Rehabilitációjuk során a gondozók végig arra törekedtek, hogy az egymást jól ismerő két állat együtt maradhasson.

Szerencsére ez így is történt, a napokban pedig óriási ajándékban volt részük: kaptak egy nagy betonmedencét, ahol életükben először megtapasztalhatták a fürdés örömét. Első vizes élményükről videó is készült. Szívszorító nézni, ahogy egyikük szép lassan belemerészkedik a vízbe, majd amikor rájön, milyen klassz dologra lelt, önfeledt kiscicaként pancsolni kezd.

Forrás: upworthy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top