Otthon

Veszélyes kapukat hív vissza az IKEA

Az IKEA visszahívja a lépcsők tetejére rögzíthető biztonsági kapukat, mert azok veszélyesek, így alkalmatlanok a használatra.

Keresd fel a legközelebbi IKEA-t, ha fúrás nélküli, rugós szerkezettel az ajtófélfához rögzíthető Patrul Klamma vagy Patrul Smidig biztonsági kaput vásároltál! Az áruház közlése szerint ugyanis ezek a termékek alkalmatlanok a lépcső tetején történő használatra.

Figyelem! Veszélyesek a biztonsági kapuk. Az Ikea visszahívja a termékeit

A svéd bútorgyártó három olyan esetről szerzett tudomást, amikor a felszerelést követően a kapu rögzítőszerkezete meglazult, ezért a biztonsági kapu a lépcső tetejéhez rögzítve balesetet okozott. Mindhárom alkalommal gyerekek estek le a lépcsőről.

Az IKEA vevőszolgálatán készséggel állnak rendelkezésre abban az esetben is, ha frissített használati útmutatóra lenne szükséged, és akkor is, ha úgy döntesz, a biztonsági kaput visszaviszed az áruháznak. A vételárat visszaadják, még a vásárlást igazoló nyugtát sem szükséges bemutatnod.
 
Forrás: IKEA

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top