Otthon

2015 legdivatosabb virágai teraszra és kertbe

Bizony, a virágoknak is van divatja, bármilyen hihetetlen. Minden évben más és más növénnyel tehetjük trendivé a teraszt és a kertet. Utánanéztünk, idén mi lesz a 3 legmenőbb balkonnövény.

Cseppecskevirág, verbéna, tengerparti fülesternye – ezek a virágok pompáznak majd 2015 legtrendibb teraszain. Lássuk, milyenek ezek a növények és mennyire nehéz gondozni őket. 

Fehér cseppecskevirág

Gyönyörű virágai a margarétához hasonlítanak, és bár több színben is létezik, 2015 egyik legdivatosabb növénye a fehér cseppecskevirág. Érdekessége, hogy csak napos időben virágzik. Fagyérzékeny, ezért ne tedd ki túl korán a teraszra. Nem szereti a sok vizet, de nem szabad hagyni azt sem, hogy a földje kiszáradjon. A kicsi, bokros virágok a terasz kőedényeiben, faládáiban mutatnak a legjobban.

2015 legdivatosabb virágai teraszra és kertbe

Kerti verbéna

A kerti verbénának (más néven vasfűnek) két fajtája létezik: az egyik dús bokrokban nő, a másik lecsüngő, így kifejezetten teraszokon mutat jól balkonládákban, vagy fellógatott virágcserepekben. Bokros fajtáját kertekben, parkokban leginkább járdaszegélyek mellé ültetik. Nagyon szereti a napot, a meleget. A növekedési fázisban rendszeres locsolást igényel, a fejlett növényeknél viszont meg kell várni, ameddig kiszárad a föld. Májustól szeptemberig virágzik, de ennek az a feltétele, hogy az elszáradt virágokat el kell távolítani a növényről.

2015 legdivatosabb virágai teraszra és kertbe

Tengerparti fülesternye

A tengerparti fülesternye különlegessége az illatában rejlik: ha mézillatú kertre vagy teraszra vágy, mindenképpen ültess belőle. Egész nyáron hozza nagy virágfürtjeit, ládákba, kőedényekbe érdemes ültetni a töveket, de a sziklakertben is remekül mutat. Gondozása egyszerű, igénytelen növény, a fagyot és a túlöntözést viszont nem szereti.

2015 legdivatosabb virágai teraszra és kertbe

Így gondozd a tengerparti fülesternyét:

További cikkeink terasz és kert témában:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top