Otthon

Készül a házunk – ilyen lesz a gyerekszoba

Gyerekszoba berendezése előtt állsz, vagy még csak álmodozol róla? Mindkét esetben jól jön, ha megnézed, hogy csinálja bloggerünk.

A gyerekszobatervekről már írtam korábban, ott a kialakítás elveit is felsoroltam, ezek lényegében nem is változtak, tehát csak vegyük sorra, mi kerül a gyerekszobába, mert már egész jól állunk. A cél egy eklektikus, színes, vidám gyerekszoba kialakítása. A falak természetesen fehérek lesznek.

Az első két darab egy kis komód volt és a lámpa a Möbelkunstból:

Készül a házunk - ilyen lesz a gyerekszoba
Készül a házunk - ilyen lesz a gyerekszoba

A komódot már jól belaktuk, ez lett a kincsestár. Magyarul: minden szirszar ömlesztve a fiókokba, persze külön fiók mindenkinek, a harmadikban pedig dominók, kártyák, puzzle, társas stb. Így pillanatok alatt szép rendet lehet tenni, csak legyen egy zárt tároló, ahova a sok kis játékot el lehet rejteni. Mert ez inkább ne legyen szem előtt

Készül a házunk - ilyen lesz a gyerekszoba

Tároláshoz jön még a régi utazóládánk, amit több mint 10 éve kunyeráltam le a nagypapámék padlásáról, nagyon ramaty állapotban volt, tiszta rozsda, én újítottam fel, ez volt az első komolyabb ilyen jellegű munkám. Akkor dióra pácoltam, mert sötétbarna fa korszakomat éltem:

Készül a házunk - ilyen lesz a gyerekszoba

Ez végigkísért, bárhol is laktam, volt asztal a nappaliban, de legtöbb helyen az ágy végében állt, mint most is. Nyelt már el cipőket, táskákat, a Házban pedig ismét új funkciót kap a gyerekszobában: plüssállatok és egyéb játékok kerülnek bele. Ezek most két IKEA-s műanyag dobozban vannak, amiktől szeretnék megszabadulni, szóval pont jó lesz.

Ami a tárolást illeti, lesz egy kis gardrób tolóajtóval, tehát semmi szekrény! Ide elférnek a ruhák, téli–nyári cuccok, takarók és még játékok. A tolóajtó az egyik régi bontott ajtóból lesz, valahogy így (csak nem ilyen kopottan):

Készül a házunk - ilyen lesz a gyerekszoba

Hogy mi lesz még a gyerekszobában? Tudd meg az OtthonKommandó blogról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top