Otthon

Így mozizzatok a nappaliban!

Ha a két ünnep között otthoni mozizással lazít a család, akkor ezt egy kis szerepjátékkal és rendezkedéssel még kényelmesebbé, még fantasztikusabbá tehetjük!

A 24-i őrület után, ami a fadíszítés, főzés, ajándékozás három sarokpontja közé épül, és a 25-26-i rokonságjárást követően a család hirtelen ott találja magát 27-én a semmittevésben. Ami ráadásul jó hosszúra is húzódik, ha nem kell mennünk egészen Szilveszter utánig újra dolgozni. Mit csináljunk? Mivel üssük el az időt? Ha esik egy kis hó, akkor a családi szánkózás talán a legjobb mulatság, ha pedig nem esik, akkor jó eséllyel kijut mindenhol a nappaliban fetrengős, filmnézős maratonból.

Maradjunk az utóbbinál, és idén tegyük még stílusosabbá: változtassuk mozivá a nappalit! Hogyan? Például készítsünk popcornt (itt a mikrómentes, házi verzió), hozzá dobozokat, a gyerekek árulják a jegyeket, a nappali szőnyege pedig változzon egyetlen nagy, párnákkal és takarókkal borított fekvőhellyé!

Így mozzizatok a nappaliban!

Készítsetek házilag pattogatott kukoricát, akár még dobozt is hajtogathattok hozzá!

Tegyük játékká a mozizást: a kicsik árulhatják a jegyeket.

Így mozzizatok a nappaliban!

Sok-sok párna halmozásával pihe-puha mozizós részt alakíthatunk ki akár a nappali szőnyegén is.

Így mozzizatok a nappaliban!

Ha nincs otthon projektor, vegyük elő a diavetítőt, feszítsünk ki egy lepedőt, és máris indulhat a matiné.

Így mozzizatok a nappaliban!

Lépcsős nézőtér készíthető raklapokból.

Így mozzizatok a nappaliban!

Indiános mese megy? Vagy éppen egy hercegnőről szóló? Öltöztessük be a gyerekeket a mesének megfelelően, így még nagyobb lesz a móka.

Így mozzizatok a nappaliban!

Bár a képből úgy tűnhet, autósmozizni csak kint lehet, de miért nem varázsolhatnánk autós mozit a nappaliból? Papírdobozokból készítsünk autókat, és már meg is van a nézőtér.

Így mozzizatok a nappaliban!

Kuckózzatok be! Állítsatok sátrat a tévé köré, a gyerekek garantáltan élvezni fogják!

Így mozzizatok a nappaliban!

Hol? Mennyi?

Ha sokat mozizunk otthon, akkor érdemes már a nappali berendezésekor ezt figyelembe venni. Válasszunk olyan kanapét, amin kényelmesen el lehet feküdni, de a fotelhez is dukál minimum egy lábtartó.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top