Otthon

Kitiltanák az AIDS-es kisfiút a faluból

A falubeliek félnek tőle. Megdöbbentő történet.

A kínai Szecsuán tartomány egyik kis falujában mintegy 200 ember írta alá azt a petíciót, amivel azt akarják elérni, hogy egy 8 éves, AIDS-es kisfiút kitiltsanak onnan. Az aláírók között volt a gyerek tulajdon nagyapja is.

A médiában Kunkun néven emlegetett fiúcska az édesanyjától kapta el a vírust, aztán a nő még 2006-ban el is hagyta őt, majd az édesapja is megszakította vele a kapcsolatot. A fiút a betegsége miatt nem vették fel az iskolába, a falubeliek pedig kerülték vele a kontaktust, a gyerekek sem játszottak vele.

A lakosok korábban gyűlést szerveztek, ahol megvitatták, hogyan lehetne száműzni Kunkunt a faluból. A település magas rangú tisztviselői itt hívták fel a figyelmet arra, hogy jogilag nem lehet eltávolítani a gyereket, ugyanis neki ugyanolyan jogai vannak, mint a falu összes többi lakójának.

A tisztviselők most azt tervezik, hogy meglátogatják a falubelieket, és beszélnek velük. Azt, hogy jelenleg mi a helyzet Kunkunnal, a faluban van-e még, nem lehet tudni. “Az emberek szimpatizálnak vele, hiszen ártatlan, csupán egy kisgyerek. Az AIDS azonban túl félelmetes a számunkra” – nyilatkozta a sajtónak a falu vezetője.

Kínában komoly problémát jelent, hogy az emberek keveset tudnak az AIDS-ről. Rendkívüli módon félnek tőle, különösen vidéken. Ennek következtében pedig súlyosan diszkriminálják azokat, akik HIV-pozitívak.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top