Otthon

Készíts madáretetőt cserépalátétből!

Jó dolog, ha az ablakunkból csodálhatjuk a csipegető madarakat, és ami még fontosabb, ha enni adunk nekik a téli hónapokban, nagyban növeljük a túlélési esélyeiket. Készítsünk madáretetőt!

Csodálatos érzés a meleg szobából kikandikálva figyelni, ahogy az elégedett cinkék csipegetik a számukra kikészített madáreleséget. A rendre visszatérő kis vendégek nagyon félszegek, ijedősek. Közelről szinte lehetetlen lencsevégre kapni őket. Már a függönyelhúzás neszére is összerezzennek, és tovaszállnak. Nem felejtik azonban, hogy hol látták szívesen őket, melyik balkonon várta őket terülj terülj asztalkám. A költés utáni nyugalmi időszakban az őszi és még inkább a téli havas, fagyos napokon a madarak egyetlen túlélési esélye a parkokba, erkélyekre, balkonokra kihelyezett madárodú, etető és itató. A madárbarát balkon kialakítás nem igényel sok anyagi áldozatot. Madáretetőt. madárodút akár saját magunk is készíthetünk. Csupán két cserépalátét és egy kis fantázia kell hozzá.

Készíts madáretetőt cserépalátétből!

Szinte minden élelmiszeráruházban pár száz forintért vásárolhatunk előre összeállított cinkegolyót. Még olcsóbban jövünk ki, ha otthon, saját kezűleg készíthetjük. A felmelegített zsiradékba beleszórjuk a magokat, majd amikor megdermedt, akkor például krumplis zsák hálójába helyezzük, és megformázzuk. Ne kell feltétlen golyót formálni, jó megoldás az is, ha egy kis tálkába rakjuk ki a napraforgómagot, a diót. Mindkettőnek magas az olajtartalma, ami melegíti a kis szárnyasokat. Szívesen eszegetik a szárított almát vagy csipkebogyót is.

Tudj meg még többet a madáretetőkről a Balkonada blogon!

Készíts madáretetőt cserépalátétből!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top