Otthon

Ha kinn rossz az idő: 12 tuti, otthon elkészíthető játék

Az első hó kiváló alkalom a kinti játékra – igen ám, de mit csináljunk addig, amíg az első hóra várunk, az esős, szeles őszi időben a szobába zárva? Mivel szórakoztassuk beltérben a csemetéket? Segítünk!

Már hamar sötétedik, hideg is van, nem lehet órákat a játszótéren tölteni. Az első hónak pedig még a híre sem érkezett meg, így bölcsi, ovi után irány egyből haza, és bónusznak ott vannak a négy fal között töltött hétvégék. Na de mivel szórakoztassuk a gyerekeket? Szerintünk a sok unalmas tucattermék után készítsen anya egyedi és utánozhatatlan játékokat, az ötletelésben természetesen ezúttal is segítünk!

Fiúknak

Fiús anya lévén, el kell ismernem, hogy a srácoknak egyszerűbben tudtam válogatni. Egy olyan hagyományosnak mondható játék, mint a csúzli, a puha filcgolyóknak hála, beltérben is használható lehet. A fociőrülteket elkápráztathatjuk egy cipős dobozból, hurkapálcákból és egyszerű ruhacsipeszekből készített csocsóval. Az autók rajongóinak varázsoljunk autópályát az egész nappaliból papír alapú dekortapasz segítésével. A kiürült háztartási flakonból minimális kreativitással készíthetünk benzineskannát a lábbal hajtós autóhoz vagy kismotorhoz.

12 tuti DIY-játék a szobában

Lányoknak

A kislányok imádnak a babakonyhában ügyködni (és a kisfiúk is), a plüss zöldségek mellett varrhatunk filcből nagyon egyszerűen tésztát és kekszeket, sőt még a díszítéshez használatos habzsák is a csomag része lehet. Jó móka a Barbie-kkal a kádban játszani, két félliteres műanyag flakon összeragasztásával már el is készült a vízi Barbie-járgány. Kempingezni vagy éppen piknikezni nemcsak a szabadban lehet: építsetek takarókból és az asztalból sátrat, a babakonyha pedig költözzön a sátor előtti plédre! Az utolsó DIY-ötlet időigényesebb, és nagyobb kézügyességet is igényel, mint a többi, de a beltéri kertészet garantáltan sikert arat majd a répákkal, retkekkel.

12 tuti DIY-játék a szobában

Babáknak

És nem feledkezhetünk el a legkisebbekről sem, akiknek a világgal való ismerkedését ugyanúgy segíthetjük házi játékokkal, mint a méregdrága boltiakkal. Egy papírdoboz és sok-sok szalag pompásan elszórakoztatja a kicsiket. Ne felejtsünk egy jó nagy görcsöt kötni a szalagok mindkét végére, nehogy a baba ki tudja húzni őket! Egy fa függönykarikából és néhány színes szalagból érdekes rágókát fabrikálhatunk, kevesebb, mint egy perc alatt. A csillámporos flakonról mint legjobb babajátékról a kisfiam születésekor egy barátnőmtől halottam, de az interneten végzett kutatásom bizonyítja, hogy mások is előszeretettel alkalmazzák játékként – próbáljátok ki ti is! Egy lyukacsos labdába tömjünk csíkokra vágott pólóanyagokat, a gyereket garantáltan hosszú percekre leköti majd a kihúzásuk.

12 tuti DIY-játék a szobában

Ha neked ennyi nem elég, nézd meg korábbi tippjeinket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top