Otthon

Eladó a Corleone család háza

Eladó az a New York-i ingatlan, amely a Corleone család főhadiszállásaként tűnt fel az 1972-ben készült A Keresztapa című filmben.

Az öt hálószobás, hét fürdőszobás Staten Island-i ingatlant 2,9 millió dollárért (711 millió forint) hirdették meg. Az épületet 2012-ben újították fel, miután hat évtizeden át szolgált családi otthonként – adta hírül a BBC News.

Az épület, amely a Marlon Brando által alakított Vito Corleone tulajdonát képezte az Oscar-díjjal jutalmazott filmben, a mozi elején lévő esküvői jelenetben is látható. A valóságban Francis Ford Coppola mindössze a ház Tudor-kor inspirálta külső részét vette fel.

Eladó a Corleone család háza

Az 1971 tavaszi forgatás során a díszlettervezők gengszteresebbre szabták át az ingatlant, amelyet ál-téglafallal és kovácsoltvas kapuval egészítettek ki. A mozi stábja összesen öt házat alakított át az utcában a Corleone család lakókomplexumának megalkotásához.

Joseph Profaci ingatlanügynök szerint a film komoly hatással volt a ház felújítási munkálataira. Mint elmondta, a jelenlegi tulajdonosok elképesztő munkát végeztek az épületen. Az első emeleten a filmben láthatóhoz hasonló dolgozószobát alakítottak ki, és a szobák egy részét is a mozi hangulatát idézően rendezték be.

Ezen felül a ház konyhájában megvan minden, amire az ember csak vágyhat: óriási tér, nagy konyhasziget és a kertre, illetve a medencére néző hatalmas étkezőrész. Az 580 négyzetméteres háznak több mint 15 helyisége van, köztük edzőterem, alagsori játékszoba és négy autó befogadására alkalmas garázs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top