Otthon

Új divat: bőrmegújítás otthon

Szuperjó hír, hogy nálunk is egyre nagyobb divat az egyik leglátványosabb eredményekkel járó professzionális bőrápolási kezelés otthoni változata, az AHA és BHA savas kémiai hámlasztás.
Új divat: bőrmegújítás otthon

Bár szörnyen ijesztő neve van, aggodalomra semmi ok, sőt. A bőrmegújító kezelés csodás és látványos különbséget eredményez a bőr minőségében. A javulás persze nem ugyanolyan extrémen megdöbbentő, mint az orvosi hámlasztás esetében, viszont hosszú távú megoldást kínál a fakó, egyenetlen arcbőr, a bőröregedés vagy éppen a pattanásos, mitesszeres bőr panaszaira.

Hogyan működik?

A bőr külső rétege természetesen módon is folyamatosan megújul, de idővel ez a folyamat egyre lassabb és rosszabb lesz. Az eredmény pedig – bőrtípustól függően – eltömődött pórusok, mitesszerek, pattanások (kombinált bőr), vagy egyenetlen és fakó bőrfelszín, száraz, hámló foltok (száraz bőr).  

A megújulási folyamatot ismét felgyorsítják és helyreállítják az AHA és BHA hámlasztók: velük kíméletesen megszabadulhatsz a fölösleges, elhalt hámsejtektől, bőröd így kitisztul, üdébb, egyenletesebb lesz, ráadásul serkentheted a kollagéntermelést is.

Mennyi idő alatt hat?

Ha kipróbálod az otthoni hámlasztást, az eredmény néhány használat után már látható lesz. Persze a makacs bőrproblémák kezeléséhez azért idő kell: ha például súlyos pattanásokkal vagy éppen pigmentfoltokkal küzdesz, a teljes hatáshoz néhány hónapra szükség lehet – de az üdébb és egyenletesebb bőr szinte azonnali.

Új divat: bőrmegújítás otthon

Mi az, hogy AHA és BHA? Kinek mit érdemes használni?

Az otthoni kémiai hámlasztóknak két fő típusa van: az egyik a BHA (vagy másképp Beta Hidroxy Acid, közismert nevén szalicilsav), a másik az AHA (Alpha Hidroxy Acid, például glikolsav és tejsav). Bár mindkettő nagyszerű hatású, van néhány alapvető különbség köztük:

 

AHA

BHA

Mit csinál?

gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről

a pórusok mélyére hatol, és belülről hámlasztja őket

üde, egyenletes bőrfelszínt biztosít

kitisztítja a pórusokat

halványítja a barna foltokat

csökkenti a gyulladást

serkenti a kollagéntermelést

szabályozza az olajtermelést

Kinek ajánlott?

napkárosodott (pigmentfoltos) vagy száraz, öregedő és fakó bőrűeknek

ideális kombinált/zsíros bőrre, különösen azoknak, akiknek a mitesszerek és pattanások problémát okoznak

A jó hámlasztó kulcsa

Egy jó hámlasztónak 3 fő ismérve van:

  • Ismert benne a hatóanyag mennyisége. BHA hámlasztók esetén 1-2% az ideális, míg az AHÁ-nál 5-10%. Ha nincs ráírva a hatóanyag mennyisége, félő, hogy nem lesz elég hatásos a termék.
  • Ismert a pH-értéke. A hámlasztó hatóanyagok csak enyhén savas közegben (3-4 közötti pH) fejtik ki hatásukat. Ha a termék leírásában semmiféle szó sincs erről, akkor sajnos nem lehetsz biztos abban, hogy valóban hámlasztóval van dolgod.
  • Nem tartalmaz alkoholt és más irritáló összetevőket. Különösen a kombinált bőrre készült BHA-termékeknél gyakori, hogy tele vannak denaturált alkohollal, ami hosszú távon szárítja és irritálja a bőrt. Ha az összetevő listán olyat látsz, hogy denat. alcohol, azt jobb elkerülni.

A mi tippünk

A Paula’s Choice messze földön híres egyedülállóan hatásos AHA és BHA hámlasztó termékeiről. Ráadásul kis tasakos és delux kiszerelésű mintáik is vannak, így pénztárcakímélő módon tudod őket kipróbálni.

Új divat: bőrmegújítás otthon

Ha kíváncsi vagy, hogy mik mások tapasztalatai az otthoni bőrmegújításról, kattints a Krémmániára, ahol több száz véleményt olvashatsz. Ha pedig kedvet kaptál a dologhoz, klikk erre a szakértői cikkre, benne megtalálsz mindent, amit a hámlasztással kapcsolatban tudni érdemes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top