Otthon

Rossz alaprajzú lakás, csodásan kialakítva

Problémák az alaprajzzal? Nemigen tehetünk mást, mint hogy meglátjuk a lehetőségeket a hasonló adottságú külföldi otthonokban. Mert ott is vannak kis lakások, béna alaprajzú otthonok, amiket mégis kényelmessé alakítottak. Egy ilyen következik ma is.

Elárulom, hogy egy 69 négyzetméteres óbudai, régi típusú panellakás átalakításán töröm a fejem. Egy kedves fiatal pár vásárolta meg, és szeretné kevés pénzből a lehető legszebbé tenni. Szóval ezen gondolkoztam, és akkor elém toppant ez a lakás. Ami egyébként kis eltérésekkel ugyan, de lehetne azokban a házakban is: kicsi szobák, hosszú folyosó, beépített lodzsa.

Kezdjük mindjárt az előszobával. Semmi rémes előszobafal, hatalmas, sötét szekrény, hanem egy kedves és könnyed beépített bútor – egyébként az óbudai lakásban éppen van méretes gardróbszoba!, tehát a zsúfolt előszobát ott éppen nem indokolná semmi.

Rossz alaprajzú lakás csodásan kialakítva

Bár nehezen tudok választani, hogy mi a kedvencem ebben a lakásban, de a hálószoba szerintem egészen különleges! A lakásban a legtöbb helyen előnyben részesítették a hűvösebb, vízszíneket. A hálóban pedig mindent visz ez az ütős türkiz!

Rossz alaprajzú lakás csodásan kialakítva

Ha ott kezdtük, hogy lehet-e olyan lakásokból ötletet venni, ami nem pont olyan, mint a miénk, akkor itt a remek példa. A hazai panelek egyik rémes megoldása a lodzsa szakszerűtlen beépítése. Azt semmiképpen nem javaslom, ám egy ilyen dolgozó pl. a hálónkkal egy térben, a lodzsa emelt szintjén jól jöhet!

Rossz alaprajzú lakás csodásan kialakítva

További részletek és képek a Lakjunk jól blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top