Otthon

Gyerekszoba – milyen színt válasszak?

Lány vagy fiú? Mennyi idős? Vajon mik a neki való színek, és mi az, amit mindenképpen kerüljünk?

A kérdést egy kedves olvasó, egyben barátnőm tette fel. A szoba tulajdonosai a hároméves kislány és nyolc és fél éves bátyja. Hogyan találkozhatnak színek és minták ebben az esetben?

Kezdjük a színekkel. Első szabály, hogy a gázosan lányszíneket kerüljük: rózsaszín, pink, lila legyen tiltólistán. Tudom, ma már nincsenek szabályok, de mindig nézzünk bele a kisfiunk gardróbjába: ha nincs ilyen színű pólója, akkor nagyban sem fogja kedvelni. Ha van, akkor is inkább kérdezzünk rá! Akkor mi marad? Sárga, narancssárga, piros, bordó. A fiús színek kevésbé kényesek: szürke, kék, zöld jó lehet.

Főszabályként ne feledkezzünk el néhány fontos részletről:

  • Árnyalatok: a piros-almazöld kedves, ám gyerekes, a nagyon erős piros, nagyon erős zöld zavaró. Tehát az kevés, ha színt választunk, mert árnyalatot is kell!
  • Gyerekszobánál SOHA ne akarjunk egy tökéletes színpalettát felépíteni, mert az nem bemutatóterem. A szoba lakói nem a színpalettánk szerint fognak játékot, könyvet, képeket választani!
  • Nemcsak a választott színekkel rendezzük majd be a szobát, hanem azokat kiegészíti még a fehér, a fabútorok színe, a fekete itt-ott stb. Tehetünk mellé bátran további színeket is a kiegészítőkben, hiszen minden bekerülő tárgy nagyon színes lesz!
  • Bátran rendezzetek be fiús és lányos sarkokat, ahol a minták, a dekoráció már a kislányhoz, nagyfiúhoz illenek.
  • Semmiképpen nem szükséges szimmetrikus, “iker”-szobát kialakítani!

És akkor lássunk néhány nyerő párost.  Csak a színeket, a színek elhelyezését figyeljük!

Gyerekszoba - milyen színt válasszak?
Gyerekszoba - milyen színt válasszak?
Gyerekszoba - milyen színt válasszak?
Gyerekszoba - milyen színt válasszak?
Gyerekszoba - milyen színt válasszak?
Még több inspiráció a Lakjunk jól blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top