Otthon

Gigatakarót készítettek a földrengés áldozatai

80 ezer ember öltötte össze a rekorder patchworköt.

Rekordméretűnek számító, 476 négyzetméteres takarót készítettek a 2011-es japán földrengés és cunami áldozatai a világ különböző részeiből küldött több ezer anyagdarab felhasználásával. A projekt ötletgazdája egy Jokohamában élő német férfi, Bernd Kestler, aki rajong a kötésért. Kestler 2012 áprilisában intézett felhívást a világhoz az interneten és egyéb eszközökön keresztül, arra kérve az embereket, hogy küldjenek neki 20×20 centiméteres kötött anyagdarabokat.

A Knit for Japan felhívásra érkezett több mint 11 ezer kézimunkából már az elmúlt hetekben kezdtek takarókat készíteni. A rekorder patchworköt végül mintegy 80 ember öltötte össze a hétvégén a 2011-es természeti katasztrófa által legsúlyosabban érintett városok egyike, Isinomaki gimnáziumában.

476 négyzetméterével a takaró jócskán ráver a jelenlegi, 306 négyzetméteres csúcstartóra, így Kestler azt tervezi, hogy hivatalosan is elismerteti a rekordot a Guinness-rekordok szerkesztőségével.

A gigantikus foltmunkát idővel 225 darab normális méretű takaróra vagdalják fel, és szétosztják a katasztrófa által érintett emberek között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top