Otthon

“Mama, menj ki, majd én!”

Vége a nyárnak, hirtelen itt az iskola, a gyerek mindent kinőtt, a farmernadrágja szára a bokája fölött véget ér, a szandálja talpáról kikandikál a nagyujja, a pólóit pedig már rég nem tudja betűrni, mert nem ér le odáig.

Iskola előtt tehát nemcsak tanszervásárlás van, hanem kényszerű gardróbfrissítés is. Mindig is igyekeztünk hagyni, hogy a lányunknak saját stílusa legyen. Próbáltunk nem ráerőltetni semmit. Sem stílust, sem fazont, sem játékot. Akkor is volt már véleménye, amikor még nem tudott beszélni. Ő már kész volt, a mi feladatunk volt megérteni, hogy milyen személyiség, mit szeret. Figyeltük, miben érzi jól magát, mikor van elemében, mi inspirálja, mi szomorítja el, mi lepi meg, ésatöbbi. Már óvodás korától fogva hagytuk például, hogy a könyvesboltban ő válasszon.

Hatévesen pedig, amikor kerek perec kijelentette, hogy nem vesz föl rózsaszínt, és ne vásároljak neki pörgős szoknyát, masnis pólót és fodros bikinit, mert nem fogja hordani, akkor azt tiszteletben tartottam. Helyette jöttek a farmerok és jópofa pólók, ingek és vagány tunikák, tornacipők és hozzá bolondos csíkos zoknik. Az idei nyár megint vízválasztó volt. Lola ugyanis, aki szeptembertől harmadik osztályos, “kitiltott” a ruhásszekrényéből. Kedves volt, de határozott. Kijelentette, hogy mostantól ő válogatja össze a napi öltözetét. Akkor is, ha reggel van, és sietünk. Nekem mindössze annyi dolgom van, hogy a kedvenc darabjait azonnal kimossam, hogy újra és újra viselhesse őket.

Gyermekeink már az anyaméhben ragyogó személyiségek, nekünk szülőknek nincs más feladatunk, mint hogy segítsük őket egyéniségük kibontakoztatásában, hogy boldog és tündöklő felnőttek legyenek. Ahogy a gondoskodó szülők odafigyelnek gyermekik igényeire, úgy gondoskodik a Persil Duo-Caps a ruhák szépségének megőrzéséről. Kétkamrás felépítésének és megnövelt koncentrációjú formulájának köszönhetően nemcsak foltmentes tisztaságot nyújt, de fokozottan védi és ápolja a ruhák anyagát, melyek így sokáig olyanok lehetnek, mint az újak. S ez egy gyerekgardrób esetén igazán ragyogó teljesítmény!

D. Tóth Kriszta is a Persil Duo-Capset ajánlja!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top