Otthon

Tudd meg, mennyire biztonságos a környéked!

Vidéken Siófokon történt a legtöbb bűncselekmény, míg Budapesten a VI. kerület az abszolút győztes.

Az Otthontérképen készítettek egy bűnözési térképet, melyen a legfontosabb hazai településeken keresgélhetünk a lakáspiaci szempontokból legrelevánsabb bűnözési kategóriákban – írja az Index. A rendőrség hivatalos adatain alapuló térképen jelenleg 44 vidéki városban és Budapest összes kerületében, illetve városrészében láthatjuk a vizsgált időszakra vonatkozó kocsifeltöréseket és lopásokat, lakásbetöréseket, személy ellen elkövetett bűneseteket.

A budapesti kerületek közül összességében a belvárosi kerületekben történik a legtöbb bűncselekmény. A listát a VI. kerület vezeti az V. és a VIII. kerületek előtt, majd leszakadva követi őket a IX. kerület, és így tovább. A legkevesebb bűncselekményt Pest külső részein a XVI., a XVII., és a XVIII. kerületekben regisztrálta a rendőrség.

A vizsgált vidéki városok közül Siófokon történt magasan a legtöbb bűncselekmény ezer lakosra vetítve, több mint 78 darab. Ha csupán a nagyobb lélekszámú megyei jogú városokat vizsgáljuk, akkor azt láthatjuk, hogy ezer lakosra vetítve közel 38 bűnesettel Szolnok vezeti az összesített listát, míg a legbékésebb városunknak Sopron számít a maga kevesebb, mint 17 bűncselekményével ezer lakosonként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top