Otthon

Augusztusi teendők a balkonon

Forróság, kánikula, nyaralás, iskolába készülődés. A családokban többnyire erről szól az augusztus. A júniussal és a júliussal együtt a balkonon ez az ápolás, öntözés és az élvezet időszaka. Eljött viszont az ideje, hogy a jövő évre is gondoljunk, és nekilássunk a növények szaporításának.

Nyáron a rendszeres víz- és tápanyag-utánpótlás jelenti a legnagyobb kihívást a balkonon. Forró nyári napokon a vízigényesebb növényeket, pl. a leandereket  reggel és este is célszerű locsolni. Ügyeljünk arra, hogy a locsolásra a hűvösebb órákban kerüljön sor, legjobb a kora reggeli órákra időzíteni a műveletet. Ajánlatos állott, langyos vizet használni.  A túl hideg víz sokkot okoz a felmelegedett növényeknek, gyökereknek.

Augusztusi teendők a balkonon

A növények többsége szereti a szűrt  vagy esővizet, ezért célszerű gyűjteni vagy kannában ülepedni hagyni. Az öntözésnél fontos a mértékletesség. Kerüljük a pangó vizet, mert az a gyökerek rothadását idézheti elő. A legkedveltebb balkonnövények, a muskátli és a petúnia is különösen érzékeny a cserépben álló vízre. A petúnia vízellátását egy nagyobb, vízzel teli edénybe állítva felszívatással célszerű biztosítani.

Augusztusi teendők a balkonon

Az előírás szerinti tápanyag-utánpótlást továbbra is meghálálják a növények. A készen kapható tápoldatok, rudak mellett kitűnően használható pl. a kávézacc és a teafű is. Az átteleltetendő növényeknél, mint pl. a leander, bougainvillea (mályvafürt) viszont már augusztus közepén abba kell hagyni a tápoldatozást.

Milyen feladataink vannak még? Tudd meg a Balkonada blogról!

Augusztusi teendők a balkonon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top