Otthon

Miért akar innen egy család elmenekülni?

A világon elsőként kapott "klímamenekült" státuszt egy kétgyermekes család Új-Zélandon. A hatóságok több évi huzavona után elismerték, a globális felmelegedés annyira tönkretette korábbi lakóhelyüket, hogy ott már nem élhetnének biztonságban.

A képet elnézve csak az jut eszembe: “Úristen, bárcsak ott lehetnék!”

Miért akar innen egy család elmenekülni?
Ausztráliától nem messze készült ez a fotó, Tuvalu szigetén; tényleg gyönyörű. És sajnos a globális felmelegedés miatt ez a sziget is el fog tűnni. (Ha többet szeretnétek a témáról megtudni, olvasni egy városnyi emberről, akik a veszély miatt vásároltak maguknak egy másik szigetet, kattintsatok ide egy jó cikkért!)
Több éve él Új-Zélandon egy erről a szigetről érkezett család, akik szerették volna, hogy klímamenekültként fogadják be őket az országba, de ezt akkor elutasították. A családfő nem is tudott így tanárként elhelyezkedni, ami az eredeti szakmája, egy gyorsétteremben dolgozik évek óta. Ezzel a döntéssel, hogy a családja hivatalosan is klímamenekült lett, nemcsak az ő életüket, hanem több leendő sorstársuk életét is megváltoztatták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top