Otthon

A kempingezés nem a lemondásról szól

Sosem felejtem el, amikor életünkben először tettük be a lábunkat egy isztriai kempingbe, ahol komplett nappalikat és konyhákat állítottak fel a nyaraló családok sátrakból. Ők láthatóan évtizedek óta ezt csinálják. A kempinfezés mellett szól, hogy költségkímélő, cserébe kényelmetlenebb, mint egy apartman, viszont könnyen rá lehet kapni a hangulatára. Olyan termékeket kerestük, amikkel otthonosabbá tehetjük a családi sátortáborunkat.

Biztos sok család van úgy, ahogyan mi is, és inkább kempingezik egy külföldi nyaralás alatt, mert az olcsóbb, és azt inkább megengedhetik maguknak. A kempingezés persze vitathatatlanul kényelmetlenebb, mint egy apartman, viszont megvan a maga varázsa, és sokkal természetközelibb. Egy vagy több gyerekkel a kempingezés nagyobb kihívás, mint egy párnál vagy baráti társaságnál, de megéri rászokni.

Van romantikája

A kempingezésnek van egy romantikus oldala, ezt lovagolja meg a beállított, roppant stílusos és irtó hangulatos fotók tengere. Első körben mutatunk ezekből párat, ha még valaki kételkedne a kempingezés szépségeiben, vagy szüksége volna további hangolódásra.

Valami ilyesmi lehetett a régi nagy felfedezők erdei táborhelye.

A kempingezés nem a lemondásról szól

A romantikát sem kell hanyagolnunk, a polcokon rengeteg rózsás és mintás fémedény található, amelyek kiválóan alkalmasak kempingezéshez.

A kempingezés nem a lemondásról szól

A lakókocsinak is megvan a maga hangulata.

A kempingezés nem a lemondásról szól

Sok kemping várja telepített sátrakkal a vendégeket, érdemes utazás előtt az interneten körülnézni.

A kempingezés nem a lemondásról szól

Már a nagy sportáruházak is kínálnak hagyományos iglu sátrakat mintás borítással.

A kempingezés nem a lemondásról szól

Vintage kempingszékeket is találni a piacon.

A kempingezés nem a lemondásról szól

Ne hagyjuk otthon a függőágyat és függőfotelt sem.

A kempingezés nem a lemondásról szól

A kempingezéshez használt felfújható párnákat is behúzhatjuk színes, mintás huzatokkal.

A kempingezés nem a lemondásról szól

Ezekről a fotókról hiányzott a kempingezés minden kellemetlensége: a szúnyogok, a tábori főzés, a tábori fürdés, hogy hol töltsük a mobilunkat és más kütyüinket, a kemény polifoam matracokról ne is beszéljünk. De a táborozásnak nem a problémákról kell szólnia. Ha több szezonon keresztül tervezünk kempinges nyaralásokat, érdemes beruházni néhány olyan alapkellékre, amiket csak egyetlenegyszer kell megvásárolni, de minden nyaralást kellemesebbé tesznek.

Költekezős kempingszerelés

Nem bírtuk ki, és először úgy néztünk körül, hogy nem figyeltük az árakat, így az első válogatásba drágább holmik kerültek: a nemcsak praktikus, de formájában is mutatós összecsukható, több személyes asztal, a kinyitható konyhaszekrény és az otthoni fotel kényelmével vetekedő mobil ülőbútor.

A kempingezés nem a lemondásról szól

1. Tábori szekrény, Mountex 45 990 forint
2. Összecsukható asztal, Ikea 29 990 forint
3. Akkumlátor, Decathlon 7990 forint
4. Összecsukható fotel, Mountex 22 990 forint
5. Függőágy, Decathlon 11 990 forint

Gazdaságos csomag

A második összeállításnál árérzékenyebbek voltunk, úgyhogy megkerestük a spórolós asztalt és kisszekrényt. Az önfelfújó matrac a pumpálástól kímélhet meg minket, a napelemes világítással pedig a táborhely köré varázsolhatunk jelzőfényeket.

A kempingezés nem a lemondásról szól

1. Összecsukható szekrény, Decathlon 14 990 forint
2. Összecsukható asztal, Decathlon 4990 forint
3. Napelemes égősor, Ikea 4990 forint
4. Napelemes töltő, Tok-Shop 7990 forint
5. Párna, Decathlon 1990 forint
6. Önfelfújó matrac, Mall 12 190 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top