Otthon

3 ötlet a habtapi második életéhez

Bloggerünk megmutatja, hogyan lehet játékot varázsolni a semmiből... pontosabban a szivacsos játszószőnyegből.

Anno olyan sok rosszat olvastam a habtapinak nevezett, darabokból összeilleszthető játszószőnyegről (szerintem mindenki tudja, hogy mire gondolok), hogy inkább nem vettünk. Végül egy garnitúra mégiscsak beköltözött a lakásba, ha jól emlékszem, örököltük valakitől. Játszószőnyegnek soha nem használtuk, inkább a gyerekszoba parkettaszegélyének hiányosságait igyekeztem palástolni a vidám színű tapival, mostanában meg csak ide-oda pakolgattam. Valamelyik nap a kisfiam és a kis barátnője előszedték, rakosgatták, aztán csak-csak elkezdtünk vele játszani. Három móka jutott eszünkbe, megosztom veletek, és persze, persze: izgatottan várom az újabb ötleteket.

Kirakóféle

3 ötlet a habtapi második életéhez

 

A feladat nagyon egyszerű. Kiszedjük a számokat, jól összekeverjük őket, aztán ráküldjük a gyerekeket, hogy rakják össze. Logikai játéknak, számtanulós mókának is totálisan kielégítő. Nálunk egy lassan hét- és egy lassan hároméves játszott. Tapasztalatból mondom, hogy a nagyobb is legalább annyira élvezte, mint a kicsi. Mást és mást tanulnak belőle, azt hiszem.

Ugróiskola

3 ötlet a habtapi második életéhez

 

A számos tapiból készülhet ugróiskola is. Ez alkalommal nem a hagyományos ugróiskolát csináltuk meg (játszottunk már úgy is), mert a gyerekek most egy másik formát szerettek volna összehozni. Ebben is az a jó, hogy kisebb és nagyobb is talál benne mókalehetőséget. A kicsi például egyáltalán nem hajlandó figyelembe venni, hogy itt kérem komoly játékszabályok vannak, ő egyszerűen élvezi, hogy végigugrálhat egymás után a számokon. És ez így van rendjén, nem igaz?

A harmadik ötletért katt ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top