Otthon

Konyhaátalakítás: előtte és utána

Mikor lakást vásárolunk, a költségvetés féken tartása érdekében mindig tisztában kell lennünk a konyha ki- vagy átalakításának árával. Mert az bizony jelentős tétel lehet, főleg a konyhai gépekkel együtt. Nézzünk néhány példát és tippet!

A fejtörés akkor kezdődik, mikor az ízlésünktől nagyon is távol álló konyhával felszerelt lakást vásárolunk. Ami viszont jó állapotú, vagy legalábbis megfelelő, nem úgy, mint a mi anyagi helyzetünk.

Mit tehetünk?

Általában nem vagyok a konyhabútor átfestésének nagy pártolója, miután az IKEA Stat konyhánk gyári festése is bőven hagyott kívánnivalót maga után, ezek után a házi megoldásokkal kapcsolatban még inkább pesszimista vagyok. Más viszont a helyzet, ha a konyha általában stimmelhetne, csak éppen nem úgy, ahogy most kinéz. Ha 100-150 ezer forintunk van átfeste(t)ni, viszont a másik opció a “kidobom, újat veszek” lenne. Az pedig nem is túl környezetbarát, az árról nem is beszélve!

Lássunk néhány látványos és remek ötlet, ahol azért a festék mellett még bedobtak egy pár ötletes változtatást!

Döglött színek, rémes formák

Egy időben nagyon menő volt a komoly, sötét, lehetőleg bemarásokkal díszített, fa konyhabútor. Általában nem tömör fából, inkább furnéros megoldással. Ma menekülünk az ilyesmitől. Lehet stílusosan is!

Itt aztán tényleg semmi más nem történt, mint ecsetet ragadtak. A rettenetes barna hófehérre és légies kékre változtatva még a szerencsétlen térelemeket is láthatatlanná teszi!

Konyhaátalakítás: előtte és utána
Konyhaátalakítás: előtte és utána

Ha keskeny a tér, különösen legyünk résen a színekkel, az anyagokkal (pl. a fényes csempe lényegesen világosabb teret eredményez!). Mennyire frissebb a fehér konyha, a kontrasztos fekete pulttal,  és az egyik oldalon polcos felső tárolással!

Konyhaátalakítás: előtte és utána
Konyhaátalakítás: előtte és utána

Azt hiszem, ilyen rondát ritkán látunk, mint ez a barnás-narancs. Persze itt nem csupán átfestés történt, de azért azt elmondhatjuk, hogy sok mindent megtartottak, tehát a narancsszínű rémet nem egy szupermodern konyhacsoda, hanem inkább színes ötletek váltották!

Konyhaátalakítás: előtte és utána
Konyhaátalakítás: előtte és utána

Még több probléma és megoldás a Lakjunk jól blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top