Otthon

Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák kindertojásból

Gyerekkorunkban a mi szobánkban egy katicás kislámpa alapozta meg a mesés hangulatot, és nem sok olyan gyerekszobát tudunk elképzelni, ahol ne férne el egy kis katicás dekoráció. Most újra valami varázslatosat alkotott nekünk a Kifli és Levendula blog szerzője, az összegyűlt kindertojásbelsőkből gyártott édes katicabogarakat.

A kis ajándékokat rejtő csokitojások szinte minden gyerekes családban a kedvencek közé tartoznak, és sokan teszik el a belső műanyagtojásokat is, “majd csak jó lesz valamire” alapon. Felhasználhatjuk ezeket praktikus céllal is, például könnyen szétguruló apróságok – gyöngyök, szögek, gombok – tárolására, de kedves és látványos dekorációt is készíthetünk belőlük a gyerekszobába. Az egyik leghelyesebb  megoldás, ha kis lebegő katicákat alkotunk a műanyag tojásokból. Ezt mutatjuk meg lépésről lépésre.

Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák Kindertojásból

Ezekre lesz hozzá szükségünk:

– néhány műanyag kindertojásbelső
– piros, fekete és fehér akrilfesték
– piros dekorgumi
– ecset
– fekete alkoholos filctoll
– grafitceruza
– pálinkáspohár
– pillanatragasztó
– fekete fonal, fehér cérna, olló

Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák KindertojásbólNyissuk szét a műanyag tojáskákat, és a nagyobbik részt fessük pirosra az akrilfestékkel. Hagyjuk megszáradni – a legbiztonságosabb megoldás, ha magas pohárba tett hurkapálcákra helyezzük a szétnyitott tojásokat.
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák KindertojásbólTeljes száradás után a tojások kisebbik felét fessük be, ezúttal feketére.
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák KindertojásbólAmíg száradnak a tojások, a piros dekorgumira helyezzünk egy pálinkáspoharat, és rajzoljuk körbe annyiszor, ahány katicát szeretnénk készíteni.
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák KindertojásbólVágjuk ki a dekorgumiból az előrajzolt köröket.
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák KindertojásbólFekete alkoholos filctollal rajzoljunk különböző méretű köröket a dekorgumira – ezekből készülnek a katicák szárnyai.
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák KindertojásbólVágjuk félbe az összes kört. A szárnypárok felének tetejéből vágjunk le egy kicsit a képen látható módon – erre azért van szükség, hogy a szárnyakat kissé szétnyitva tudjuk felragasztani a katicákra.
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák KindertojásbólA szárnyakat ragasszuk a tojásokra pillanatragasztóval – fontos, hogy arra a helyre rögzítsük a szárnyakat, ahol a tojások két része össze van kötve eredetileg.
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák KindertojásbólFehér akrilfestékkel tegyünk egy-egy pöttyöt a tojások elejére, ezekből alakítjuk ki a katicák szemét. Ha a fehér pöttyök teljesen megszáradtak, fekete alkoholos filccel rajzoljuk meg a pupillákat.
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák KindertojásbólMár csak a lábak elkészítése van hátra – nagyon óvatosan nyissuk szét a tojásokat alul, helyezzünk be egy darabka fekete fonalat úgy, hogy ha összecsukjuk a tojásfeleket, kialakuljon a két lábacska.
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák KindertojásbólEzzel el is készültek a kis katicák. Érdemes őket vékony cérnára fellógatni, mert így lesznek igazán látványosak – és ha van a szobában egy kis légmozgás, még forogni is tudnak.
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák Kindertojásból
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák Kindertojásból
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák Kindertojásból
Hasznosítsd újra: imádnivaló katicák Kindertojásból
A Kifli és levendula blogon számos további, kindertojásbelsőből készült ötletet találhatsz, például bolyhos nyuszikat, húsvéti koszorút és repkedő méhecséket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top