Otthon

Berendeztük: angolos gyerekszoba magyar kislánynak

Bloggerünk folytatja a magyar család londoni kis lakásának berendezését, ezúttal a gyerekszobával. Ez a szoba szép: remek az íves ablak (bay window, ha már…), ráadásul ott a kandalló helye is a jellegzetes beugrókkal, tehát a szoba angolos jegyekért kiált! Íme, néhány inspiráció.

1. Alakítsunk ki egy többfunkciós álkandallót!

Még itthon sem okozna nagy gondot, ha kandallóhoz való klasszikus keretet akarnánk beszerezni. Akár antikvitásokban, akár a Vaterán, de egy jó asztalos is megcsinálja, vagy az ügyesebbek maguknak is. Angliában pedig főleg nincs hiány ilyesmiből! Mivel csak dekoráció, így túl sok elvárásunk ne is legyen, csak a küllem.

Berendezünk: angolos gyerekszoba magyar kislánynak

 

De azért persze ne csak úgy a falnak támasszuk, hanem adjunk neki funkciót – például lehet itt is egy krétafalas megoldás. Rajzolhatunk bele egy kandallót is, de azért a folyamatos dekorálást bízzuk a szoba tulajdonosára, a hamarosan iskolás kislányra!

Berendezünk: angolos gyerekszoba magyar kislánynak

 

2. Szimmetrikus beépítés a kandalló köré

Az angol otthonokra jellemző, hogy a szoba főfalán középen van a kandalló, mellette a beugrókban szimmetrikus beépítés. Ilyet a gyerekszobában is kialakíthatunk, azaz a kandallós falnál lehetnek a nagyméretű ruhásszekrények. Ha két IKEA 236 magas PAX elemet veszünk, akkor ez teljes mértékben megoldhatná a család tárolási problémáit – főleg, hogy a szülők naponta használt ruháit inkább a kamrába tennénk, illetve a nappaliba majd beteszünk egy fiókos komódot is.

Berendezünk: angolos gyerekszoba magyar kislánynak

 

Az alaprajz szerint az egyik beugróban van egy gázóra – ha ez így van, és ha lehet, akkor azt szerkesszük be a szekrénybe…

Berendezünk: angolos gyerekszoba magyar kislánynak
 

A teljes cikket a Lakjunk jól! blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top