Otthon

Bárki beköltözhet Catherine Deneuve kastélyába

A 70 éves francia filmsztár tulajdonában lévő Primard-birtokot átszámítva 1,2 milliárd forintért kínálják.

A francia filmsztár luxusingatlanokat hirdető internetes oldalakon hirdette meg a Párizstól 75 kilométerre nyugatra fekvő Guainville-ben található, 1200 négyzetméter alapterületű kastélyát. A XVIII. század második felében épült Primard-birtokot 3,9 millió euróért (1,2 milliárd forint) kínálják.

A Catherine Deneuve által csak “balzaci családi háznak” tartott épületet, a gondnoki házat és a számos melléképületet a hirdetés szerint teljes egészében felújították. A hatvanas években mintagazdaságként működött parkot, amelynek egy üvegház őrzi az emlékét, Jacques Wirtz belga kertművész állította helyre a XVIII. századi terveknek megfelelően. Az ő nevéhez fűződik a párizsi Tuileriák kertjében található Carrousel-udvar, valamint a francia elnöki hivatal, az Elysée-palota parkjának rendbetétele.

Forrás: proprietesparisiennes.fr
Forrás: proprietesparisiennes.fr

A kastély földszintjén egy 50 négyzetméteres konyha, étkező, könyvtár, egy hatalmas szalon és egy budoár található. Az első emeleten a 65 négyzetméteres lakosztály mellett két hálószoba fürdőszobával, valamint egy vendéglakosztály és egy vendégszoba is van. A második emeleten egy 65 négyzetméteres lakosztályt két gyerekszobával, egy vendéglakosztályt és egy 70 négyzetméteres alapterületű, szaunával felszerelt másik lakosztályt is kialakítottak, valamint egy fürdőszobát és egy pihenőszobát. A harmadik szinten egy pihenőszalonnal ellátott házimozi található. Az Eure folyó partján elterülő birtokon egy kültéri medence is várja az új tulajdonost.

A France 2 közszolgálati híradóban a település lakói elmondták, hogy a színésznő, aki 20 évvel ezelőtt vásárolta meg a birtokot és általában a hétvégéket töltötte ott, nagyon diszkréten élt közöttük. Általában smink nélkül, melegítőben járt a piacra, ahol gyakran vásárolt virágokat, ugyanis szeretett kertészkedni.

Noha Catherine Deneuve hivatalos lakcíme Guainville-ben volt, Párizs belvárosban, a Saint-Sulpice téren, néhány lépésre a Párizsi Magyar Intézettől is van egy lakása. Interjúiban viszont gyakran beszélt arról, hogy csak a vidéki házában tud feltöltődni, ahol maga foglalkozik a parkkal, a rózsabokrokkal, amelyeket ő ültetett. Azt viszont a helyiek sem tudják, hogy most miért szeretné eladni azt a birtokot, amelyhez ennyire ragaszkodott.

Forrás: proprietesparisiennes.fr
Forrás: proprietesparisiennes.fr

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top