Otthon

Mesébe illő házat építettek egy fa tetejére – fotók!

Az pedig hab a tortán, hogy csodálatosan virágzó cseresznyefák veszik körül a 20 méteres magasságban lévő, "kacsalábon forgó" építményt.

Tündérmesébe illő kis házat húztak fel a Japánban lévő Hokutóban, egy ciprusfa tetejére. A környezet is varázslatos: virágba borult cseresznyefák veszik körül. A “meseházat” Terunobu Fudzsimori építész tervezte a Kijoharu Sirakaba múzeum számára, a funkcióját tekintve pedig valójában egy japán teaház, és azért létesült, hogy fentről lehessen csodálni a cseresznyefa-virágzást. Fudzsimori – aki rendszerint természetes anyagokat (mint például fa és kő) használ fel a terveihez – igyekezett egy olyan, “egylábú” faházat felhúzni, amely akár az erős viharnak, valamint a földrengésnek is ellenáll. A képeket elnézve belül viszonylag egyszerű a berendezés, mondhatni minimál stílus jellemzi, de ez mit sem veszít a házikó szépségéből.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top