Otthon

Emberre is veszélyes aligátorteknőst találtak Pest megyében

A rendkívül erős harapású állatot egyelőre nem sikerült befogni, most a beetetéssel próbálkozik a hüllőszakértő.
Forrás: pestmegyei-hirhatar.hu
Forrás: pestmegyei-hirhatar.hu

Ismét emberre is veszélyes aligátorteknőst találtak Pest megyében, az egyik lakóparknál folyó patak mentén. Az állat befogása kedden nem sikerült.

Tavaly nyáron a Zsámbéki-medence egyik települése játszóterének közelében – szintén egy patakmederben – bukkant fel egy nagytestű, valószínűleg a gazdája által megunt és kidobott aligátorteknős. A jól fejlett példányt többszöri kísérlet és szinte mindennapos etetés után végül ősszel sikerült elfogni. A Pest Megyei Hírhatár online kiadásának írása szerint ezúttal a tavalyinál valamivel kisebb, körülbelül 5 kilogrammos állatot láttak. A pontos helyet nem adták meg, nehogy “önjelölt” állatbefogók kísérletezzenek a teknős elfogásával.

A Hírhatár cikke szerint Both Zoltán veszélyesállat-befogó elmondta: mivel a napozós időszak a hüllők számára még csak mostanában kezdődött, feltehetően nemrég dobhatták ki az aligátorteknőst, mert elég virgoncan viselkedik. A hüllőszakértő kedden sikertelenül próbálta befogni a teknőst, ezért beetetéssel igyekszik egy helyre csalogatni az állatot.

Az aligátorteknős veszélyes, rendkívül erős harapása van, a kifejlett példány gond nélkül képes egy partvisnyelet kettéharapni. Az állat egyfolytában éhes, szinte minden “mozgó célpontra” ráharap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top