Kerti dekor

Csináld magad: gyors, virágos koszorú az ajtódra

Amennyire feldobnak minket a virágzó fák, olyan gyorsan elhullatják a szirmaikat. Ezért ezeket a szépségeket ér művirágokkal helyettesíteni ezen az egyszerű, de csodaszép tavaszi koszorún. Remekül mutat az ajtón, de a húsvéti asztalon is.

Virágot bonttak az első gyümölcsfák, így pár igazán szemre való ággal könnyen és gyorsan elkészítheted ezt az ajtódíszt, de ha szeretnéd akár több napon, héten át eredeti pompájában látni a kopogtatódat, akkor bátran nyúlj te is a művirágos ágacskákhoz.

A művirágról első sorban ne az igénytelen, kínai, temetőcsokrokban visszaköszönő rémségek, vagy a nagynéninél a tévé tetejére tett cuki kis bokréta villanjon be, hanem próbálj elvonatkoztatni. Ezekre a szépséges ágakra az egyik textil- és miegyébdiszkont művirágos polcán leltem rá, erősen baráti, 290 forintos áron.

Csináld magad: virágos koszorú az ajtódra

Amire szükséged lesz:

– Egy vesszőkoszorú alap, 20 cm-es
– 20-30 szál rafia kötözőszalag
– 2 db 3-3 ágas virágzó ágacska
– Vékony, virágkötő kötöződrót
– Egy kis darab szalag akasztónak, nyesőolló, ragasztópisztoly

Megnézem
Összes kép (1)

TIPP: Amennyiben művirággal dolgozol, daraboláskor mindig nyesőollót vagy csípőfogót válassz! A művirágban lévő drót azonnal kicsorbítja az ollódat.

TIPP 2: Ha kevés a virágzó ágacskád, a kopogtatót további virágokkal, akár tulipánokkal is feldobhatod.

Ha tetszett, nézz körül a Masni Dekoráció blogon, ahol további sok-sok kreatív ötletet találhatsz, például megnézheted, hogyan készül az egyszerű, de bájos répás kopogtató, vagy a virágos koszorú újrahasznosított anyagmaradékokból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top