Kert és balkon

Kertészkedj a gyerekekkel a konyhában!

Az ember már egy kis napsütéstől is bezsong már ilyenkor, annyira várja a tavaszt! Lesegetjük a ki-kibújó hagymásokat, a lassan kivirágzó aranyesőt a kertben. Ha nincs kertünk, itt az idő, hogy elkezdjünk kertészkedni a lakásban, használjuk ki az ablakpárkány adta lehetőségeket. A gyerekek imádni fogják a csíráztatást, és ki tudja, lehet, hogy még kedvet is kapnak a zöldségekhez.

A legegyszerűbb, ha babot teszünk nedves vattára, és nézzük, ahogyan a növényke fejlődik. Szerintem nincs olyan, aki ne csíráztatott volna babot. Mi is már többször készítettünk a gyerekekkel, de minden egyes alkalommal nagy lelkesedéssel locsolgatták és figyelték a növekedését.

A másik lehetőség, hogy zsázsát ültetünk: ez a növényke azért is annyira jó, mert már másnapra beindul a csírázás, így a türelmetlenebb gyerkőcöknek rögtön sikerélmény, és 2 héten belül lehet “szüretelni”. Egy kis nedves papír vagy nedves vatta, kis spriccolás, és már készen is van. Ráadásul vajas kenyérrel kiváló (enyhén csípős, tormára emlékeztető íze van)! Sőt még vicces figurákat is készíthetünk a segítségével. Hogy hogyan? Megtalálod A napfény illata blogon, ahol további képek, ötletek és egy kedvcsináló videó is vár rád.

 

Így kertészkedj a gyerekekkel a konyhában!
 
Így kertészkedj a gyerekekkel a konyhában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top