Otthon

Unalmas fogantyú helyett építs akár naponta újat!

Egyre nagyobb divat különleges fogantyúkkal feldobni egy-egy fantáziátlan szekrényt, most a gyerekszobában kísérleteztünk ezzel. Nem boltban vettünk csini, új fogantyút, hanem a játékos dobozból emeltük ki, és barkácsoltunk kicsit. A végeredményre még építkezni is lehet.

Anyaként az ember szembesül vele, hogy a gyerekeknek minden játék. Nemcsak a hivatalosan, gyárilag igazolt dolgok, hanem tényleg minden. Illetve pontosítok: bármi. A fogantyú eddig nem volt – legalábbis nálunk nem, de most azzá tettem. Játékká.

A Duplo-Lego vonal nálunk genetikailag is erős, mind a férjem, mind én órákat játszottunk gyerekként is, és most felnőttként is könnyen a szőnyegen ragadunk egy-egy tengerparti ház vagy garázs megépítése közben. A fogantyúink a gyerekszobában meg egyszerűen unalmasak voltak. Most már nem azok. Akár naponta másmilyen lehetnek.

Unalmas fogantyú helyett építs akár naponta újat!

Amire szükséged lesz:
• Duplo kockák
• Műanyag, ún. Tessauer-anyák M6-os méretben (csavarboltban kapható, kb. 20 Ft/db áron)
• M6x25 csavarok (csavarboltban kapható, kb. 30 Ft / db áron)
• Erős ragasztó vagy pillanatragasztó, fogpiszkáló, fúró

Megnézem
Összes kép (1)

TIPP: Ha sajnálod a gyári szettek kockáit, akkor nézz körül valamelyik aukciós vagy apróhirdetési oldalon, találni fogsz darabra árult építőelemeket.

TIPP 2: Az ún. Tessauer-anyák azért remekek erre a célra most nekünk, mert kívülről is menetesek – jól megakadnak a Duplo alján a hengeres lyukban – és belülről is, így könnyen csavarozhatóvá válnak. Neked most kimondottan műanyag anyára lesz szükséged, mert a fém valószínűleg megrepesztené a műanyagból készült Duplo kockát.

Ha tetszett, nézz körül a Masni Dekoráció blogon, ahol még sok hasznos tippet és kreatív ötletet találsz, megtudhatod például, hogyan készíthetsz szütyőt az apró játékok rengetegének, vagy ujjbábot zokniból, sőt az is kiderül, hogy gyerekes háztartásban érdemes lehet hangtompítót tenni a játékos fiókba.

 

Unalmas fogantyú helyett építs akár naponta újat!Gyerekszobahetet tartunk a Nők Lapja Café otthon rovatában, hogy segítsünk, hogyan rendezd be okosan és praktikusan a gyerekek kuckóját, és milyen kézzel készített dekorációkkal színesítheted a hangulatot. Első cikkünkben azt mutattuk meg, hogyan teremtsünk helyet a gyerekszobában az íróasztalnak, amikor iskoláskorba kerül a gyerek. Később arról is lesz szó, hogyan fér el két korosztály egy szobában, meghekkelünk, azaz átalakítunk egy IKEA-s polcot, és bemutatunk egy gyerekjáték-készítőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top