Otthon

Új őrület: irányítsd az álmod fejpánttal

Az "Eredet" névre hallgató fejpánt segítségével mostantól bárki átveheti az irányítást az álmai felett – legalább is ezt állítják a csodamasina feltalálói.

Ha van olyan dolog, ami esetleg még nem létezik, akkor sem kell aggódnunk, hiszen előbb-utóbb úgyis feltalálja majd valaki. Tökéletes példája ennek az a két férfi, akik nemrég piacra dobtak egy új csodakütyüt: az álomirányító fejpántot. A két feltaláló szerint az embereket már évszázadok óta foglalkoztatja a tudatos álmodás gondolata, éppen ezért hiánypótlónak érezték egy olyan terméket, mint az „Eredet” névre hallgató fejpánt, amelynek segítségével bármi lehetséges: harcolhatunk tűzokádó sárkányokkal, lehetünk az Egyesült Államok elnökei, vagy akár egy rövid űrutazást is tehetünk.

Új őrület: irányítsd az álmodat!

No, de vajon hogyan valósul meg a „tudatos álmodás”? Az ember egyszerűen csak beállítja, hogy milyen zenére szeretne álmodni, felveszi a hajpántot, és megpróbál álomba szenderülni. Mindeközben a szerkezet – a beépített érzékelők segítségével – figyeli az agyhullámokat, valamint a szemmozgást, s ha észreveszi, hogy elaludtunk, akkor a LED-fények segítségével bevillantja az előre beprogramozott álomsorozatokat. „A lehetőségek végtelenek” – mondják a feltalálók, akik a sikeres „álomküldetés” érdekében egy olyan, okostelefonokra letölthető applikációt is fejlesztettek, amelynek segítségével néhány gombnyomás alatt lerendezhetjük a „Mit akarunk álmodni?” kérdést. A csodamasina ára egyébként közel negyvenezer forintnak megfelelő amerikai dollárba kerül – kérdés, hogy kinek ér meg ennyit az álma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top